Hoe kun je langer lijken? Tips voor kleine vrouwen!
01 mei 2018 

Hoe kun je langer lijken? Tips voor kleine vrouwen!

Modellen

Het model van een broek of rok kan het beste een hoge taille hebben. Hiermee verleng je optisch de lengte van je benen. Kies bij het dragen van een rok voor een lengte die net onder de knie valt. Als je een smalle taille hebt, dan kun je het beste voor een hoge broek gaan met een wat korter topje, want om langer te lijken moet je de nadruk leggen op het smalste stuk van je lichaam.

Kleuren

Probeer je hele outfit in dezelfde kleur te stylen of kleuren die goed op elkaar aansluiten. Hierdoor lijk je zowel langer als slanker. Als je namelijk een compleet andere kleur broek als top aan trekt, dat wordt je look in het midden ‘gebroken’ en oogt dit optisch weer kleiner.

Patronen

Leuk om grote patronen of bloemen op je kleding te hebben, maar om langer te lijken is dit vaak wat minder geschikt. Je kunt dan beter voor kleine subtiele patronen kiezen of idealiter helemaal een effen kleur. Een alternatief is het dragen van verticale strepen, hierdoor wordt de aandacht van boven naar beneden getrokken, waardoor je dus langer lijkt.

Hakken

Natuurlijk ligt dit een beetje voor de hand, maar door het dragen van hakken ben je niet alleen een stukje langer, je oogt ook gelijk een stuk langer. Doordat namelijk een gedeelte van je voet zichtbaar is, wordt dit gevoelsmatig opgeteld bij je benen waardoor je dus zomaar wat extra centimeters cadeau krijgt!

Niet doen

Vermijd alles wat horizontale strepen heeft zoals leuke shirts of truien met streepjes. De aandacht wordt hierdoor namelijk van links naar recht getrokken, waardoor je alleen maar breder in plaats van langer lijkt. Hetzelfde geldt voor een (brede of opvallende) riem.

Ook vlindermouwen zijn eigelijk niet helemaal geschikt voor kleine dames, ook dit laat je breder lijken. Ga liever voor aansluitende kleding.

Kapsel

Tot slot kun je ook nog op je kapsel letten, als je het helemaal goed wilt aanpakken. Voor kleine vrouwen is kort haar vaak goed geschikt, omdat lang haar ook wel weer wat overheersend kan zijn. Heb je wel lang haar, dan kun je door het dragen van een hoge staart of knot je lengte letterlijk en figuurlijk wat verlengen.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?