Hoe krijg je een moderne woonkamer?
18 september 2017 

Hoe krijg je een moderne woonkamer?

1. Indeling

In een moderne inrichting is ruimtelijkheid een belangrijke peiler. De woonkamer moet overzichtelijk zijn en veel openheid tonen. Door grote ruimtes te creren zonder deuren of muren ben je al gauw goed op weg. Ook grote ramen en strakke vormen dragen bij om deze moderne sfeer neer te zetten.

2. Materialen

Natuurlijk snappen we dat als je ergens woont en je jouw huis een moderne touch wilt geven, je niet direct zin hebt om er allerlei muren uit te gaan breken. Om het behapbaar te houden, kun je ook met moderne materialen gaan werken zoals glas, kunststof en hoogglans. Maar tegenwoordig hoeft je inrichting zeker niet alleen maar uit deze materialen te bestaan om toch een strakke look te hebben. Ook het gebruik van hout in bijvoorbeeld houten jaloezien, een stoffen bank of een mooi tapijt kan mooi gecombineerd worden met deze materialen. Zo kun je in een strakke inrichting toch een warme en sfeer neerzetten.

3. Kleuren

Het eerste waar we veelal aan denken bij een modern interieur zijn zwart en witte kleuren. Natuurlijk passen deze kleuren er goed bij, maar juist de combinatie met een contrasterende kleur wordt tegenwoordig veel toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rode stoelen, een felgekleurd schilderij of een knalgele kussens op de bank.

4. Meubels

De meubels die je kiest zijn in een modern interieur eigenlijk vooral rechtlijnig. Ze bestaan uit strakke vormen, net zoals de overige decoratie. Natuurlijk kun je er heus wel een rond tafeltje bijzetten, maar hoofdzakelijk zijn het vooral de harde lijnen die een interieur strak maken. Dus geen barokstoeltjes, maar eerder een rechthoekig model uit de designwinkel.

5. Geen poespas

Misschien is dit nog wel de allerbelangrijkste kenmerk: less is more. Zorg dat je geen rommeltjes, spulletjes zoals souvenirs of andere freubels in huis hebt staan. Het minimalisme staat centraal, dus alleen de spullen die je echt nodig hebt staan in het zicht. De rest ruim je op in kasten of in een schuur of berging.

Klets mee: Hou jij van een moderne inrichting?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?