Hoe kom je van je slechte gewoontes af?
19 januari 2017 

Hoe kom je van je slechte gewoontes af?

Begin bij het begin

Pik er n slechte gewoonte uit en probeer die aan te pakken. Door klein te beginnen, zal je uiteindelijk merken dat je het aankunt om meerdere slechte gewoontes aan te pakken. En inmiddels ben je dan ervaren dus je weet precies hoe het moet.

Omgeving

Laat je omgeving weten dat je van je slechte gewoonte af wil komen, wellicht hebben ze nog goede tips voor je. Wil je bijvoorbeeld meer bewegen en minder eten en drinken, ga dan met vriendinnen wandelen of zwemmen in plaats van uitgebreid lunchen met een wijntje. Zo maak je het nog gezellig ook!

Voordelen

Zet voor jezelf de voordelen op een rijtje wat er gebeurt als jij van deze slechte gewoonte, een goede gewoonte maakt. Wat bereik je er uiteindelijk mee en is dat ook wat je wil? Dan heb je echt iets om naartoe te streven.

Zwaktes

Je weet vast wat je zwaktes zijn en dus moet je ervoor zorgen dat je daar niet mee in aanraking komt of dat je die onder controle hebt. Noteer ze ergens voor jezelf en zorg ervoor dat je een alternatief voor je zwakte hebt.

Wanneer jij bijvoorbeeld om 16:00u ’s middags gaat snacken, kun je ervoor zorgen dat je wortels of een appel bij de hand hebt en deze het liefst iets eerder al eet (rond 15:30u). Zo is je craving naar eten ook verminderd of zelfs weg rond die tijd.

Tijd

Je bent niet zomaar van een slechte gewoonte af, hier moet je jezelf tijd voor geven/gunnen. Denk niet na een week; dit lukt mij nooit, want soms heb je er wel weken of maanden voor nodig.

Beloning

Ben je hard op weg om van je slechte gewoonte af te komen? Geef jezelf dan een beloning. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op nieuwe kleding, of ga een dagje naar de sauna. Dit motiveert je om je andere slechte gewoontes ook aan te pakken!

Van welke slechte gewoontes zou jij graag af willen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?