Hoe je zonder slopen je badkamer een make-over kunt geven
28 oktober 2020 

Hoe je zonder slopen je badkamer een make-over kunt geven

Je hoeft niet perse je hele badkamer te slopen om deze toch een make-over te geven. Maar waar moet je beginnen? Deze tips helpen je op weg!

Doe zoveel mogelijk zelf

Door dingen zelf te doen, kun je een hoop geld besparen. Ook met twee linkerhanden kunnen kleine dingen in deze ruimte aangepakt worden om een nieuw badkamergevoel te creëren. En dat zonder te investeren in een grote renovatie. Om inspiratie op te doen is Pinterest de place to be! Van kleuren, tot styling of DIY tips, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Verf je badkamer

Met een vers likje verf op je muren geef je de ruimte een heel andere uitstraling. Naast je muren kun je ook de tegels verven, zonder dat je ze hoeft te vervangen voor nieuwe exemplaren. Vraag hierover eens meer informatie bij een specialist of bouwmarkt.

Let op dat je in de badkamer wel speciale verf gebruikt, die tegen vocht en hitte kan. Vergeet ook zeker niet je plafond mee te nemen als je aan het verven bent. Naast dat het goed is voor je onderhoud, kun je met een nieuwe tint al echt het verschil maken. Ga je voor een klassieke en luxe uitstraling? Overweeg klassieke omlijsting om je plafond.

Nieuwe kranen

Zwarte kranen en douchesets passen helemaal bij de laatste badkamertrends en ook gouden exemplaren zie je steeds vaker. Wat je smaak ook is, nieuwe kranen geven je wastafel, douche of bad een heel andere uitstraling.

Heb je er wel eens aan gedacht om deze te vervangen? Wellicht schrikt dit je in eerste instantie af omdat het een grote ingreep lijkt, maar het is juist vrij makkelijk om zelf te doen. En het levert direct een groot verschil in de uitstraling! Handig is dat je online (bijvoorbeeld hier) handige installatie instructies kunt vinden om je er doorheen te loodsen.

Pas de badkamer accessoires aan

Badkamer accessoires kun je makkelijk vervangen. Ga voor een compleet nieuwe stijl, zodat je de ruimte weer een hele nieuwe boost geeft. Denk hierbij aan een badkamerkastje, badmat, handdoeken, plantje, kaarsen en meer. Vergeet ook andere onderdelen niet die je makkelijk kunt vervangen, zoals nieuwe handdoekhaakjes en een andere wc-rol houder.

Door gebruik te maken van opbergmandjes, kun je de in het zicht liggende spullen mooi wegwerken. Stal je luxe verzorgingsproducten uit en berg de rest op, zodat je weinig ruis in de ruimte hebt en de focus ligt op de pluspunten van de badkamer. In dit artikel geeft onze interieurkenner nog veel meer tips hoe je lelijke potjes en flessen kunt wegwerken.

Scoor nieuwe verlichting

Nieuwe lampen maken je badkamer helemaal af! Ga voor een chique, moderne of juist klassieke nieuwe badkamerlamp en zeg die saaie plafonnière gedag! Haal bovendien die nietszeggende spot boven je spiegel weg en ga voor een full glamour rij spots aan de zijkanten van de spiegel of klassieke hanglampen aan de zijkant. Veel decoreer plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?