Hoe ik met een werkcoach aan de slag ging
11 april 2018 

Hoe ik met een werkcoach aan de slag ging

Hoe het in zijn werk gaat

De organisatie die mij hiervoor benaderde (Gort coaching) werkt landelijk en met heel veel verschillende coaches, die allemaal in een eigen regio werkzaam zijn. Dus als je op de site van Gort coaching jouw woonplaats invult, dan zie je gelijk een aantal coaches die je kunt benaderen. Per coach zie je een foto, een persoonlijk stukje over henzelf en hun expertisegebied.

Ik koos voor een enthousiaste dame die positief, oplossingsgericht is en snel tot de kern komt. Dat past goed bij mijn karakter, want ik wil ook het liefst oplossingsgericht te werk gaan en niet te lang in het praten blijven hangen. Dus ik maakte een afspraak met haar via de digitale agenda en kreeg een intakegesprek.

Mijn probleem

Met een coach is het altijd super belangrijk dat er een klik is, want anders kun je niet of lastig je doel bereiken. Wat je precies zoekt in een coach is voor iedereen anders. Gelukkig voelde het gelijk goed met mijn coach, ze is een warme vrouw die doelgericht vragen stelde. Mijn grootste vraagstuk is om wat meer rust en tevredenheid te vinden in hetgeen wat ik doe. Zo heb ik voor mezelf als doel gesteld om met Vriendinnenonline iedereen aan een leuke warme vriendschap te helpen, maar dat is eigenlijk veel te veel geëist. Je kunt in het leven nooit ‘iedereen’ helpen, want je bent afhankelijk van zoveel verschillende factoren en ook van de personen zelf. Een vriendschap moet, net als in de liefde, een match zijn en dat valt niet altijd te regisseren.

Kan ik mijn gedachten uitzetten?

De dames die via de website leuke contacten opgedaan hebben, die hoor ik in de meeste gevallen niet want zij zijn lekker aan het chatten of aan het afspreken met hun nieuwe vriendin of clubje. Van dames waarbij het (nog) niet lukt, krijg ik soms een mail, die boos of verdrietig van aard kan zijn. Daar kan ik me dan als persoon veel van aantrekken. Ik wil namelijk dat iedereen gelukkig is en het voelt dan ook een beetje als mijn taak om dit te realiseren.

Met dit soort mailtjes of vraagstukken kunnen heel lang in mijn hoofd blijven rondmalen, maar daarmee los je het probleem natuurlijk niet op. En mag ik het wel als mijn probleem aanrekenen? En wanneer ben ik echt tevreden? Deze vraagstukken zijn we nu in kaart aan het brengen en ik heb besloten dat ik veel meer mag (moet zelfs!) vieren! Want er zijn al meer dan 150.000 vriendschappen op de site gesloten en dat is eigenlijk al een geweldige mijlpaal.

Laat je horen!

Voor mij is het belangrijk om een beeld te krijgen van de succesverhalen en persoonlijk contact te hebben met alle leuke dames die op de site zitten. Mede daarom (en omdat het natuurlijk onwijs leuk is voor alle leden!) willen we een Vriendinnenonline-dag gaan organiseren waarin alle vrouwen van de site bij elkaar kunnen komen. Lijkt je dat wat? Ook vinden wij het leuk om met dames in contact te komen die goede vriendinnen op de site gevonden hebben, zodat we die verhalen kunnen horen en delen. Dus ladies, laat je horen in een reactie hieronder!

Ikzelf heb nog een aantal sessies staan en hopelijk komen er nog meer leuke inzichten en oplossingen naar voren. Keep you posted!

Wil je meer weten over GORTCoaching? Plan via de website een gratis oriëntatiegesprek bij een coach. Als je na het gratis oriëntatiegesprek start met coaching en aangeeft via fan@gortcoaching.nl dat je via Vriendinnenonline bij GORTcoaching terecht bent gekomen, krijg je een cadeautje! 


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?