High tea organiseren  Hoe maak je het leuk?
14 februari 2017 

High tea organiseren Hoe maak je het leuk?

Uitnodiging

De pret begint natuurlijk al met het uitnodigen van het gezelschap. Dat kan natuurlijk praktisch met een appje of mailtje, maar als je cht wilt uitpakken dan verstuur je leuke uitnodigingen! Kies uitnodigingen in de sfeer van de high tea, bijvoorbeeld ntje met een grote theepot erop.

Voorbereiding

Een goede high tea valt of staat met een goede voorbereiding. Zorg dat je weet hoeveel mensen er komen en dat alles vooraf klaar staat. Je wilt niet op het moment zelf nog van alles moeten klaarmaken, zo ongezellig voor jezelf. Sommige dingen kun je zelfs al een dag van tevoren klaarmaken, dat scheelt weer. Houd het ook rekening mee dat alles in een kleine versie geserveerd moet worden, je wilt niet na 1 sandwich vol zitten.

Hapjes zoet

Een echte uitgebreide high tea bestaat uit zoete en hartige hapjes. Voor zoete variant kun je denken aan macarons, donuts, kleine stukjes taart, cupcakes, scones (met slagroom), bananenbrood of brownies.

Hapjes hartig

Afhankelijk van het tijdstip natuurlijk, maar vaak zijn wat kleine sandwiches erg gewild bij een high tea. Deze kun je met van alles beleggen zoals zalm met roomkaas of mozzarella met pesto en tomaatjes. Andere hartige hapjes zijn mini quiches, saucijzen, foccacia of bijvoorbeeld hapjes zoals vijgen met kaas en spek. Je kunt er ook over nadenken om vooraf een klein soepje te schenken, dit is ook heel gebruikelijk bij een high tea.

Drankjes

Ja, thee natuurlijk… horen we je denken. En natuurlijk hoort veel thee bij een echte high tea. Leg allemaal verschillende smaakjes neer of kies voor verse thee. Sommige gasten vinden een kopje koffie of een lekker (vers) sapje ook fijn voor de afwisseling. En als je wilt kun je beginnen met een bubbeltje om in de feestelijke stemming te komen.

Aankleding

De hele high tea valt of staat vaak met de aankleding. Die moet goed zijn! Leg een mooi tafelkleed op tafel en maak gebruik van veel etagres in allerlei hoogtes en verschillend serviesgoed. Vraag desnoods aan je moeder of oma of zij nog leuke oude theekopjes hebben liggen om het helemaal af te maken. Heb jij nog leuke tips? Deel ze hier onder met ons!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?