Het voorjaar 'springt in de mond' met deze Saltimbocca!
15 mei 2014 

Het voorjaar 'springt in de mond' met deze Saltimbocca!

Saltimbocca wordt origineel met kalfsvlees gemaakt, maar ik vind deze variatie met kip ook erg lekker (en betaalbaar!). Dit hapje laat een ware smaakexplosie achter in je mond. Saltimbocca betekent dan ook niet voor niets: Springt in de mond . Serveer deze Saltimbocca op een zomerse dag met een lekkere groene salade of maak hier bijvoorbeeld gegrilde groene asperges bij. (helemaal van het seizoen.)

Voor 3-4 vriendinnen:

Ingredinten:

  • 3-4 hele kipfilets,
  • 8 plakken prosciutto ham,
  • 8 blaadjes verse salie,
  • boter en/of olijfolie,
  • scheutje witte wijn (of kippenbouillon).

Extra:

  • huishoudfolie,
  • 16 cocktailprikkers.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilets overdwars in 2-3 lapjes. (Je hebt er totaal 8 nodig). Leg de filets op een snijplank en dek af met wat huishoudfolie. Gebruik de onderkant van een (steel)pan om de filets plat te slaan.
  2. Leg op elk plakje kipfilet een plak parmaham en 1 vers salieblaadje. Rol de filets op en zet vast met 2 cocktailprikkers.
  3. Verhit wat boter en/of olijfolie in een ruime koekenpan of braadpan, en bak hier de saltimboccas rondom bruin.
  4. Blus af met een scheutje witte wijn en laat nog even doorstoven. Na 8-12 minuten stoven zijn de saltimboccas gaar.
Buon Appetito!



Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen