Het serum als beautygeheim

Wat is een serum en wat doet het?
Serums zijn vaak redelijk vloeibaar, bevatten tot 10x meer werkstoffen dan een ‘gewone’ crme en worden heel snel door je huid opgenomen.

Doordat een serum boordevol actieve werkstoffen zit, kunnen ze heel actief inwerken op je huidprobleem: rimpel(tje)s, huidverslapping, vochtgebrek, een vale teint, pigmentvlekjes, enz. Hoe meer actieve werkstoffen je huid voeden, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt.

Hoe gebruik je een serum?
Een serum kun je dagelijks gebruiken, maar ook als kuur, door het bijvoorbeeld een maand lang als extraatje toe te voegen aan je dagelijkse huidverzorging.

Als kuur wordt een serum meestal in het voorjaar en in het najaar geadviseerd. Maar als snelle opkikker voor je huid is een serum ook een ideaal product. Doordat dit beauty elixer zoveel meer werkstoffen bevat, krijgt je huid een flinke oppepper en ziet er gelijk fris en stralend uit.

In je dagelijkse beautyritueel kun je heel makkelijk het serum als extra stap toevoegen. Na je reiniging breng je eerst het serum aan, zachtjes inkloppen en als het ingetrokken is, breng je je dag- of nachtcrme eroverheen aan.

Waarom niet alleen een serum gebruiken?
Ook al zijn serums krachtiger dan crmes, ze kunnen een crme niet volledig vervangen, simpelweg omdat ze minder comfortabel zijn. Ze bevatten namelijk geen vetstoffen, zoals crmes die wel bevatten. Deze vetstoffen zorgen ervoor dat je huid het vocht en de werkstoffen beter kan vasthouden in je huid, zodat ze niet verdampen.

Door de hoge concentratie aan actieve ingredinten, moet de textuur van serums juist licht en doordringbaar zijn. Dus met alleen een serum kan je huid gemakkelijker haar vocht verliezen en daardoor ook sneller droog en trekkerig aanvoelen.

Het serum en de crme versterken elkaars werking. Het serum geeft je huid een actieve werkstoffen shot en je crme voedt je huid nog eens extra en voorkomt tevens dat de werkstoffen en het vocht uit je huid verdampen. Zeker als je ze van eenzelfde merk/lijn gebruikt. Door verschillende merken te combineren kun je nog wel eens een tegengesteld effect krijgen, doordat producten niet op elkaar zijn afgestemd.

Het is overigens niet slecht voor de huid om nooit een serum te gebruiken, maar je verzorging is in dat geval minder effectief, want dankzij de speciale formule van een serum kunnen actieve bestanddelen beter en dieper in je huid dringen. Een serum opent als het ware de deur voor de actieve stoffen, terwijl een crme ervoor zorgt dat de huid de actieve werkstoffen beter vasthoudt.

Kort samengevat: merk je dat je huidconditie verslechterd of dat je huid even wat extra’s nodig heeft? Gebruik dan eens een serum (elixer) als extraatje voor je huid en je versterkt hiermee ook nog eens de werking van je dag-/nachtcrme voor een sneller resultaat.

Hopelijk ben je nu wat wijzer over het nut van serums.

Gebruik je wel eens een serum of had je er tot nu toe nog nooit van gehoord?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?