Het Aardhuis op de Veluwe

Het Aardhuis is een wildpark bij Hoog Soeren op de Veluwe. Er is van alles te doen. Speciaal voor de kinderen is er een speurtocht. Verder dient Het Aardhuis chalet als museum, expositie en souvenirshop.

Je kan rondom Het Aardhuis diverse wilde dieren spotten. Naast de edelherten kan je ook everzwijnen zien, een roofvogelshow of andere flora en fauna die het gebied zo uniek maken. Een mooi plekje is het bunkertje waar je goed uitzicht hebt over het landschap. Regelmatig worden de herten gevoerd en dan kan je ze van dichtbij zien.

Het Aardhuis vliegend hertWat een bezoek aan Het Aardhuis nog leuker maakt is een rondleiding met een gids. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je betaald alleen de toegangsprijs. De gids verteld over het gebied, de geschiedenis van Het Aardhuis, de herten die er leven en en nog veel meer. De rondleiding duurt ca. 2 uur.

Vergeet niet naar de roofvogelshow te gaan. Het is een show waar het publiek en voornamelijk kinderen bij worden betrokken. De vogels doen leuke trucjes en stunts. Samen met de valkeniers is het een groot spektakel met heel veel humor.

Wist je dat?

  • Het Aardhuis zich bevindt op het hoogste punt van de Veluwe 102 NAP
  • Het Aardhuis van de Oranje familie was
  • Het Aardhuis vroeger als ‘jachtchalet’ diende
  • Het Aardhuis een rijksmonument is

Praktische informatie

De toegangsprijzen zijn: volwassen €5,- en kinderen vanaf 5 t/m 14 jaar €3,-. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Het Aardhuis is dagelijks geopend van 19 maart t/m 1 november van 10:00 tot 17:00. Honden zijn van harte welkom als ze zijn aangelijnd.

Het adres: Aardhuis 3, 7346 AA, Hoog Soeren

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?