Help eens een handje

Containers op de Waddeneilanden

Deze dagen staan voor de Waddeneilanden in het teken van de overboord geslagen containers, 270 in totaal. Dit zorgt voor overspoelde stranden. Overspoeld met spullen zoals koelkasten, televisies, meubels en kleiner spul zoals schoenen en speelgoed. Maar ook overspoeld door mensen. Mensen die denken dat er iets te halen valt en die op sociale media worden neergezet als dieven. Het zijn jutters en dat begrip hoort bij de eilanden. Maar dat terzijde.

Ik wilde het even hebben over al die andere mensen die hun vrije dag opgeven om de stranden te komen schoonmaken. Met blote handen, vuilniszakken en groot materieel worden de handen bijna letterlijk ineen geslagen om de stranden schoon te maken en daarmee de zee te behoeden voor een milieuramp.

Komt allen te samen

Met kerst heeft men het over komt allen te samen, nu laat men zien dat dat ook echt mogelijk is. Overtochten met korting, een gratis fiets en gemeentes die hun dankbaarheid tonen, dit geeft mij toch het idee van een geluk bij een ongeluk. Zonder die 270 gevallen containers hadden deze mensen nooit samen op het strand gestaan en waren deze mooie initiatieven nooit van de grond gekomen.

Dat geeft de mens moed voor de huidige samenleving. En geeft ook veel inspiratie voor een licht verlaat goed voornemen voor 2019.

Laten we elkaar eens wat vaker helpen, vele handen maken licht werk enz. enz. Clich, maar wel waar. Wat heb jij laatst nog voor een ander gedaan? En kun je iets bedenken wat je binnenkort kunt doen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?