Vijf ingredinten en zeven stappen, thats all you need and need to do voor deze appelkoeken. De ingredinten zijn elke supermarkt verkrijgbaar en niet duur zijn. Gezond eten hoeft namelijk helemaal niet duur of moeilijk te zijn!
Deze appelkoeken zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. De havermout en appels in dit recept zorgt voor een lang verzadigd gevoel waardoor je er even tegenaan kunt. Appels zitten namelijk boordevol vitamines en vezels! Ze zeggen niet voor niets; an apple a day keeps the docter away!.
Ingredinten:
100 gram havermout
2 appels (270 gram)
2 eetlepels pindakaas (30 gram)
2 eieren
2 3 theelepels kaneel
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Rasp de appels en voeg dit samen met de havermout, eieren en kaneel in een keukenmachine tot een glad beslag.
3. Doe de pindapasta in een kom en laat het 1-2 minuten zacht worden in de magnetron.
4. Voeg de pindakaas toe aan het beslag en mix het nog even goed door elkaar.
5. Bekleed een browniebakblik met bakpapier en verdeel het beslag over het bakblik .
6. Zet de appelkoeken in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden Celsius.
7. Haal ze na 45 minuten uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze aansnijdt. Snijd ze vervolgens in 8 koeken.
De appelkoeken blijven ongeveer twee tot drie dagen vers. Je kunt ze ook invriezen zodat je een voorraadje hebt en je er van kan genieten wanneer jij wilt! Enjoy!