Haal meer uit je creme met deze beautytips
09 augustus 2014 

Haal meer uit je creme met deze beautytips

Beginnen bij de basis
Uiteraard is 2x per dag je gezicht reinigen heel belangrijk. Ten eerste omdat een schone huid je dag- en nachtverzorging beter kan opnemen en ten tweede om je make-up, stress, afvalstoffen uit je huid en vuiligheid van buitenaf grondig te verwijderen.

s Ochtends wordt de reiniging vaak overgeslagen, maar deze is minstens zo belangrijk omdat je lichaam in de ruststand staat en keihard gaat werken de schade aan je huid die overdag is opgedaan, weer te herstellen en nieuwe cellen aan te maken. Bij dit herstelproces komen afvalstoffen vrij die naar de oppervlakte worden afgevoerd en dus met de reiniging verwijderd dienen te worden, zodat je ze niet weer in je porin drukt bij het aanbrengen van je dag-/nachtcrme.

Gezichtsmassage
Breng na je reiniging stipsgewijs je dag(of nacht-)crme aan; voorhoofd, wangen, neus, kin, hals en vergeet vooral je decollet niet.

Het inmasseren doe je van binnen naar buiten (afvoerend) met zachte strijkende bewegingen.

Begin in het midden van je voorhoofd en strijk zachtjes richting je slapen. Dan van je neus over je wangen naar je oren, dan van je de zijkant van je kin met je duimmuis naar beneden over je hals (niet over het harde middengedeelte, want hier zit je schildklier!. Strijk ook zachtjes over je decollet, want deze wordt vaak vergeten en dit tere huidje is gevoelig voor huidveroudering.

Door deze lichte massage stimuleer je de doorbloeding, waardoor je huid de crme beter opneemt en de ingredinten beter in staat zijn dieper in je huid hun verzorgende en herstellende werk te doen. Daarnaast werkt het ook nog eens ontspannend, even een klein momentje van rust en ‘me-time’ in je drukke leven.

Last van wallen?
Een klein ‘trucje’ tegen wallen wat het vocht afvoert, doe je door je oogcrme van binnen naar buiten op het oogcontour zachtjes in te kloppen. Als je echt last hebt van vochtophoping onder je ogen (vochtwallen of ‘puffy eyes’), dan kun je nog een kleine lymfe drainage truc doen.

Zet lichte druk met beide pinken op je oogkasrand onder je ogen, 6 tellen vasthouden en verschuif je pinken een klein stukje, ga zo de hele oogcontour langs tot net voor je slapen. Herhaal dit 3x.

Nog wat kleine tips en trucs:
-Gebruik bij potjes altijd een spateltje om te voorkomen dat er bacterin in je potje komen en de werkzaamheid verminderen. Maak het spateltje na gebruik schoon met een beetje alcohol, wel zo hyginisch.

– Een extra voedingsbron is een geconcentreerd serum, kies er een die het beste bij je huidconditie past, zo krijgt je huid de juiste voedingsstoffen en zie je er gauw weer stralend en fris uit.

– Na het aanbrengen van je crme heb je altijd nog wat restjes aan je handen, smeer dit eens uit over je handen, die kunnen wel wat extra’s gebruiken.

-Gebruik ook eens een zacht crme masker als nachtcrme (max. 2x per week), dit geeft je huid s nachts extra voeding en je staat op met een fris stralende huid.

Probeer het maar eens, ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?