Een groep vriendinnen online vinden, zij deed het!
17 maart 2023 

Een groep vriendinnen online vinden, zij deed het!

Onlangs kwamen wij in contact met Britta* van 24 jaar. Toen bij haar oude vriendschappen verwaterden, is ze gaan googlen of er een manier was om nieuwe vriendinnen te leren kennen. En zo kwam ze op ons platform VriendinnenOnline.nl terecht. Daarover vertelt ze in onderstaand stuk.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik hou veel van gezelligheid en van nieuwe dingen uitproberen. Dus een stap zetten om online nieuwe mensen te leren kennen, dat vind ik ook wel leuk. Verder hou ik van wandelen met mijn hond, uitgaan, terrassen, koken, naar de sportschool gaan en lezen.

Je gaf al kort aan dat een aantal vriendschappen verwaterd zijn, vind je dat dat bij het leven hoort of was je daar teleurgesteld over?

Ik denk zeker dat vriendschappen kunnen veranderen in de loop van het leven, omdat je als mens (gedrag) ook enorm kunt veranderen. Ik denk ook dat je eerste gevoel (als je iemand ziet), ook altijd klopt. 

Ik heb meegemaakt dat de vriendschap na een jaar of 5 heel naar eindigde door een ruzie over onder andere geld. Ik merkte dat helemaal in het begin al een beetje, maar later kwam dat er ineens toch uit. Eigenlijk zat mijn intuïtie dus wel goed.

Maar daarnaast heb ik 1 goede vriendin die ik al heel mijn leven ken en ik denk dat ik haar nog wel heel lang houd als vriendin! 

Waar hecht je waarde aan in een goede vriendschap?

Ik vind het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, dat je elkaar vraagt om wat te gaan doen (ipv eenrichtingsverkeer) en dat je eerlijk kunt zijn naar elkaar.

Heb jij ook wel eens eenzaamheid ervaren?

Zeker, heel vaak. Omdat ik soms letterlijk niemand had om te vragen om iets leuks mee te doen. En dan is het vooral heel moeilijk om te zien hoe anderen dat wel hebben, dat is helemaal het beeld dat je via social media krijgt.

In zo’n periode voelde ik me heel naar, alsof ik niets waard was. Ik ging me ook afvragen of ik dan zo anders ben dan anderen, dat ik niet leuk genoeg ben?  

Hoe lang heeft dit gevoel bij je aangehouden?

Het wisselde heel erg, maar soms heb ik het nog steeds hoor. Vaak overvalt het me. Ik kan me heel de dag rot voelen daarover. Ik moet zeggen dat ik het ook moeilijk vind om lang alleen te zijn omdat ik een grote familie heb, dus dan is het misschien ook anders? 

Wat doe je dan als je die gevoelens weer ervaart?

Ik zorg altijd dat ik genoeg werk heb, dat ik sport (waar je weer energie van krijgt), zoveel mogelijk mensen zie en spreek en ik neem alles aan om te doen. Ik luister veel muziek en ga wandelen zodat ik uit mijn huis ben, zodat ik het ook kan volhouden. En ik ben dus ook op zoek gegaan naar uitbreiding in mijn sociale kring.

Wat goed dat je dat gedaan hebt, hoe is dit voor jou in zijn werk gegaan?

Ik ben begonnen met zoeken op internet naar zulke soort sites, omdat ik me ineens bedacht dat dit misschien wel zou bestaan. En toen ik op VriendinnenOnline terecht ben gekomen, heb ik me gewoon aangemeld.

Eerst heb ik gereageerd op berichtjes van anderen, maar ik kreeg soms geen reactie of er kwam te weinig actie tot ondernemen. Al snel heb ik zelf een bericht geplaatst, zodat ik ook zelf de regie had over het regelen van afspraken met dat clubje mensen.  

Super om zo regie te nemen, werkte dat voor jou?

Je eigenlijk verliep dat wel goed. Ik vond dat ook niet perse spannend om te doen, ik denk dat ik wel van mezelf kan zeggen dat ik sociaal ben.

Ik denk dat ik uiteindelijk met zo’n 10-12 meiden gechat hebt en daarvan heb ik met 7 meiden daadwerkelijk afgesproken. Dat hebben we in een groep gedaan, na ongeveer 1,5 maand zoiets. We zijn toen gaan eten in een restaurant en dat was echt heel gezellig! 

Juist omdat je nog niemand kent (en niemand elkaar kent) sta je allemaal gelijk en kun je alles nog van elkaar te weten komen. We zitten nu in een groepsapp en we gaan binnenkort weer -voor de derde keer- afspreken!

Heb je nog tips voor andere meiden?

Neem initiatief! Ga gesprekken aan en ga elkaar meeten in real life. Alleen dan kun je elkaar écht leren kennen! 


 

*De naam in het interview is gefingeerd. 

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?