Groen!

Waar staat groen voor?

Groen is mijn lievelingskleur. Volgens kleurpsychologen houd je als groenliefhebber van de natuur en het leven maar ook van rust, gezelligheid, orde en vrijheid. Je bent vasthoudend, opgewekt, spraakzaam, taai en betrouwbaar. Kleur zegt veel over je persoonlijkheid, maar het kan je ook beïnvloeden!
Groen staat o.a. voor: Geestelijke kracht, evenwicht, vertrouwen, leven, kalmte, jeugd, groei, lente, overvloed, vruchtbaarheid, welvaart, rijkdom en natuur.

Groen in je interieur

Deze kleur zie je veel in het interieur, op het moment vaak de mintgroen en de vergrijsde groenen. Na een dag hard werken is het thuis heerlijk ontspannen in het groen. Natuurlijk hoeft niet alles groen, maar bijvoorbeeld één wand of in de aankleding. Ook gasten zullen zich dan snel thuis voelen bij jou thuis. De kleur zorgt namelijk voor een huiselijke en rustgevende sfeer en zal je niet snel gaan vervelen.

Groen is goed te combineren met planten en natuurlijke materialen zoals blank hout, kurk, marmer en koper. Deze combinaties zie je veel in het huidige trendbeeld.

Een leuk weetje over de kleur groen is dat het helend werkt. Wanneer je ogen moe zijn van het turen naar een beeldscherm, kijk dan eens naar een groene kleur. Het kalmeert je ogen en versterkt het gezichtsvermogen. Daarom is groen perfect om in te werken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?