Groen doen

Vervoer

Ga eens met de fiets of te voet in plaats van de auto te nemen. Niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor je gezondheid en conditie. Is je bestemming toch te ver weg? Ga dan met het openbaar vervoer. De trein levert vijf keer minder milieubelasting op dan dezelfde reis met de auto.

Elektriciteit

Haal je telefoon meteen van de oplader als die is opgeladen en laat apparaten niet op stand-by staan. Zo verbruik je onnodig energie. Vergeet ook niet om lampen uit te zetten als je een kamer verlaat. Ga in plaats van een avond televisie kijken, eens ouderwets een spelletje doen. Steek kaarsjes aan en doe de lampen uit om de sfeer nog eens extra knus te maken.

Duurzame producten

Hoe kan je duurzaam consumeren? Je koopt producten waar mens, dier en milieu niet onder lijden. Kies een product met een milieukeurmerk, zodat je zeker weet dat het een echt duurzaam product is. De keurmerkenwijzer helpt je bij het maken van duurzame keuzes. De meest bekende keurmerken zijn het EKO-keurmerk op levensmiddelen en het EU-Ecolabel op overige producten. Je kunt winkelen bij duurzame winkels zoals WAAR.

Afval

Het is belangrijk om je afval te scheiden. Zo draag je bij aan een beter milieu. Wil je weten hoe je afval het beste kan scheiden? Kijk dan op de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal. Gooi niks in de natuur weg, dit blijft er nog jaren liggen. Je gooit het met gemak, gewoon in de prullenbak. Is er op dat moment geen prullenbak in de buurt? Stop het dan even weg, zodat je het later weg kan gooien. Vind je iets te zonde om weg te gooien, zoals een oud bankstel? Breng het naar een kringloopwinkel. Zij zijn erg blij met meubels en andere spullen.

Waterverbruik

Let op je waterverbruik, want soms verspil je onnodig water zonder dat je het door hebt. Zet tijdens het tanden poetsen de kraan uit, douche niet te lang en spoel de wc niet te vaak door.

Groene vingers

Plant wat nieuwe bloemen of struikjes in je tuin. Zo fleur je je tuin meteen op en zorg je voor meer groen. Of plant zelfs een boom. Een boom kan voor verkoeling zorgen in de zomer. Maak je eigen groentetuintje en verbouw je eigen groente, fruit en kruiden. Niks smaakt beter als voedsel uit je eigen tuin.

Papier / plastic

Print aan beide kanten, dat scheelt je veel papier. Neem altijd je eigen tas mee als je gaat winkelen. Dan kan je al je boodschappen in je eigen tas stoppen in plaats van een plastic zakje. Beter voor het milieu en jij hebt uiteindelijk geen enorme verzameling plastic tasjes.

Leef jij ook milieubewust?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?