Gouden date tip; betrek je vriendinnen er niet bij!
20 september 2017 

Gouden date tip; betrek je vriendinnen er niet bij!

Afvinken

Doordat jouw vriendinnen een bepaald type man bij jou vinden passen, wordt deze van top tot teen geschetst zodra jullie het over daten hebben. Zij weten feilloos op welke type mannen je valt en wat voor jou de man van je dromen zou zijn. Maar is dat reel? Niet bepaald. Ten eerste; uiterlijk is belangrijk, maar zeker niet hetgeen waar je uiteindelijk op valt. Ten tweede; je maakt het jezelf wel heel erg moeilijk door op zoek te gaan naar mister perfect.

En als je dan uiteindelijk gaat daten met een type man die volgens je vriendinnen niet jouw type is, dan moet jij ze overtuigen waarom hij wel bij jou zou passen, nog voordat je berhaupt een relatie begonnen bent. Eigenlijk maakt dit de druk van het daten met de juiste man alleen maar hoger. Niet echt een ideale situatie, het is al lastig zat.

Ervaringen

Na je date bel je meteen je vriendinnen op om je date vanaf het eerste minuut te bespreken. Hoe was je eerste indruk? Wat had hij aan? Wat hebben jullie gedaan? Wie betaalde de rekening? Hoe was zijn manier van praten? Ze willen echt alles van je weten.

En omdat je zoveel vertelt aan je vriendinnen hebben ze ook overal een mening over. Want als hij namelijk de rekening niet heeft betaald, dan is hij geen echte man en moet je volgens hun cht niet op een tweede date gaan. En zo zijn er nog een tal van voorbeelden, waardoor jouw herinnering aan de date worden gevormd door de mening van je vriendinnen in plaats van op basis van je eigen ervaring. Het is heel fijn om er met je vriendinnen over te kunnen kletsen, maar waak er voor dat het geen project van je vriendinnen wordt. Het heeft met jouw toekomst te maken.

Vooroordeel

Omdat jouw vriendinnen al zoveel weten over hem, zou de eerste ontmoeting (zodra het wat serieuzer begint te worden) tussen hem en jouw vriendinnen wat ongemakkelijk kunnen verlopen. Zij weten immers ook alle minpuntjes inmiddels, dingen waar jij in de eerste dates nog over twijfelde. Om dit te voorkomen, kun jij je vriendinnen ook pas na een aantal dates informatie gaan geven. Als jij het gevoel hebt dat het serieus wordt, dan is het natuurlijk heerlijk om positieve verhalen te vertellen over jouw nieuwe lover! En dat is op tijd toch?

Voorkom dat jouw dateleven een collectieve soap wordt en neem desnoods 1 vriendin in vertrouwen die je overal over informeert. Gewoon omdat je nou eenmaal graag je hart lucht over je date ervaringen.

Vertel jij je vriendinnen alle ins en outs van jouw dates? Laat een reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?