Good enough is the new perfect
08 oktober 2014 

Good enough is the new perfect

Good enough is the new perfect

Mooie wijze woorden. We moeten er alleen nog iets mee doen. Waarom moeten we met zijn allen zo perfect zijn? Waarom leggen we onze eigen lat zo hoog? Waarom kunnen we onszelf soms van die onrealistische doelen stellen? Waarom zijn we niet gewoon tevreden? We zijn toch goed zoals we zijn?!

Draai het eens om Jij bent toch ook dol op je vrienden zoals ze zijn? Ja, die nukken kun je soms wel schieten, maar het maakt hen wel zoals ze zijn. Je houdt toch ook van je familie? Ook wanneer ze zich net iets teveel, met jouw leven bemoeien. Maar waarom bemoeien ze zich met je? Juist, omdat ze ook van jou houden.

Waarom leggen we onze lat zo hoog? Willen we beter zijn dan die ander. Willen we onszelf bewijzen. Laten zien dat ons gras groener is. Houden we onszelf dan niet een masker voor?

What to do?

Gooi dat masker af en leg die lat wat lager. Laat jezelf zien. Net als die ander ben ook jij het waard om gezien te worden. Mag je ook jouw stem laten horen. Je bent niet minder lief, leuk en aardig als je het even niet met die ander eens bent. Je bent alleen wat liever voor jezelf. En daar is dus niets mis mee. Je mag best eisen aan jezelf stellen, mits ze maar realistisch zijn. Je mag jezelf best een uitdaging stelling. Dat maakt het voor jezelf wel zo leuk.

Doordat je het voor jezelf allemaal wat makkelijker maakt, zul je zien dat je meer geniet van alles. Dat je in bepaalde situaties denkt: Ik ben ook maar een mens! Dat maakt het voor jezelf zoveel makkelijker. Wees tevreden en denk geregeld terug aan deze wijze woorden*: Niet alles hoeft 120 procent, 90 procent is goed genoeg!

* deze wijze woorden kreeg ik ooit van een wijze vrouw.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?