Goedkope vliegtickets boeken, zo doe je dat!
18 maart 2024 

Goedkope vliegtickets boeken, zo doe je dat!

Ken je dat, je bent een aantal keer aan het zoeken naar vliegtickets en je ontdekt dat de prijzen elke keer veranderen. Irritant, want je wilt toch het gevoel hebben dat je niet teveel betaalt. Hoe kun je nou het beste goedkope vliegtickets boeken? Wij geven je 5 praktische tips!

Flexibiliteit 

Zit jij niet vast aan een bepaalde reisdag of reisbestemming? Dan heb je het meeste kans om geld te kunnen besparen. Je kunt namelijk alle vliegdagen met elkaar vergelijken, maar ook bepaalde plekken naast elkaar zetten. Het is wel wat meer werk, maar je kunt zo zeker besparen. 

Vergelijken

Het is altijd handig om verschillende luchtvaartmaatschappijen en diverse boekingswebsites met elkaar te vergelijken. Websites zoals Skyscanner, Cheaptickets of Tix geven je een handig overzicht van de verschillende aanbieders in prijs en vliegreisduur.

Op tijd boeken

Vliegtickets zijn vaak goedkoper als je ze ruim van tevoren boekt. De meeste vliegtuigmaatschappijen bieden hun tickets zo'n 10 maanden van tevoren aan. Zo'n 4 tot 6 maanden voor vertrek is meestal een goede tijd voor het boeken van vliegreizen. Het kan zijn dat er nog aanbiedingen komen, zoals bijvoorbeeld de 'KLM wereldweken'. Echter, KLM is een fijne maatschappij, maar niet perse de goedkoopste. Dus vaak ben je dan alsnog duurder uit. Je kunt je natuurlijk wel inschrijven voor allerlei nieuwsbrieven van verschillende maatschappijen om bepaalde actieperiodes in de gaten te kunnen houden. Wie weet kun je zo alsnog een goede deal pakken. Al blijft afwachten tot een aanbieding of last minute wel altijd een risicovolle strategie.

Laagseizoen of doordeweeks vliegen

Ben jij in de gelegenheid om jouw reis in het laagseizoen of buiten het weekend te plannen? Dan is dat een slimme manier om geld te besparen. Met behulp van prijskalenders kun je de goedkoopste periode en dagen filteren.

Incognito zoeken

Sommige sites verhogen mogelijk de prijs op basis van je zoekgeschiedenis. Als ze weten dat een bestemming voor jou interessant is of je hebt er al eens eerder op gezocht, dan kan het zijn dat de prijzen voor jou hoger weergegeven worden. Hoe bizar is dat?! Wis daarom voor de zekerheid al je cookies of zoek in privemodus.

Wat je ook kunt doen is een VPN instellen, zodat de aanbieders niet kunnen zien uit welk land je komt. Het lijkt zo te zijn dat er enorme verschillen zitten in de prijzen per land. Dus je kunt met zo'n VPN instelling eens puzzelen met zoeken vanuit verschillende IP-adressen, zodat je de prijzen tussen de landen met elkaar kunt vergelijken. Het is wel even wat werk, maar als je daardoor goedkopere tickets kunt bemachtigen dan is dat een interessante ontdekking voor de komende jaren. 

Succes en alvast fijne vakantie gewenst!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?