Goedkope activiteiten

Rondtoeren door Nederland met een NS kaartje

Regelmatig hebben diverse winkels een dagkaartje van de NS in de aanbieding. De prijzen verschillen per winkel, maar het varieert tussen de 15,- en 18.-. Met dit kaartje kan je in en uitstappen bij elk station. Het verschild nog wel eens per kaartje of het alleen geldt voor het weekend en/of doordeweeks. Let dus goed op de voorwaarden.

Met het NS kaartje is het erg leuk om door Nederland te toeren. Misschien wil je altijd nog een oude vriendin bezoeken, dat kan op deze manier makkelijk en goedkoop.

Een stadswandeling

Het komt waarschijnlijk niet snel in je op, een stadswandeling in je eigen woonplaats. Het klinkt misschien saai en onlogisch, omdat je er woont, maar je zult verbaast zijn hoe leuk het is! In een stadswandeling vertelt een gids je van alles over diverse gebouwen, omgevingen en objecten. Vaak worden er onderwerpen verteld die je nog niet wist over jouw woonomgeving. Een stadswandeling kost ca. 3,-.

Musea

Enig idee welke musea er in jouw woonplaats of omgeving zitten? Zoek het eens op en misschien zit er wat tussen wat jouw interesse heeft. Kleine musea vragen vaak maar een klein entree bedrag. Zo heb je toch voor weinig geld een leuke activiteit.

De natuur in

Als je goedkoop uit wil zijn ligt het voor de hand om de natuur in te gaan. Je betaalt er niks voor.

Misschien heb je nog wel een paar oude skates in je schuur liggen. Trek ze aan en ga lekker het weiland in de omliggende dorpjes verkennen. Geen skates, pak dan de fiets. Nederland heeft zoveel mooie plekjes. Bij iedere woonplaats is er wel een mooi stukje bos, meer of een ander natuurgebied. Ga er uit en ontdek!

Kerstmarkten

De kerst komt er weer aan en het is dan weer tijd voor de kerstmarkten. De gezellige sfeer van een kerstmarkt brengt je helemaal in de kerststemming. Je kan vaak goedkope artikelen scoren en genieten van een warm kopje chocolademelk met wat lekkers. Voor een kerstmarkt betaal je over het algemeen geen entree. Bijna iedere stad organiseert wel een kerstmarkt, je hoeft er dus niet ver voor te reizen.

Er is vaak meer te doen dan je denkt voor weinig geld. Veel activiteiten liggen voor de hand. Hou eens de activiteitenagenda van jouw woonplaats in de gaten. Regelmatig zal er wel eens wat tussen staan wat jou winteresse heeft.

Veel plezier!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?