Ellen: Ik heb 2 goede vriendinnen gevonden op VriendinnenOnline!
12 januari 2024 

Ellen: Ik heb 2 goede vriendinnen gevonden op VriendinnenOnline!

Vandaag zijn we in gesprek met Ellen (24); een spontane, eerlijke en nuchtere meid. Ellen heeft veel hobby's, zoals sporten, schilderen, paarden en leuke uitjes doen met vriendinnen. Ze houdt ook van bakken en koken, daar heeft ze zelfs haar werk van kunnen maken. Ze is namelijk broodbakker. Hoe leuk is dat! Ellen vond via VriendinnenOnline twee leuke nieuwe vriendinnen en daarover gaan wij met haar in gesprek. Welke behoefte had ze en hoe is ze op onze site te werk gegaan? 

Wat was de reden dat je nieuwe vriendinnen zocht?

Ik vond contact maken altijd wel lastig en lange tijd heb ik het niet erg gevonden dat ik niet veel vrienden had. Toen ik ouder werd, kwam het bewustzijn daarvan en toen is er bij mij een bepaalde eenzaamheid ontstaan. Mijn sociale kring was toen zo klein, dat ik wel actie moest ondernemen om daar iets aan te veranderen.

Wat vervelend dat je je eenzaam hebt gevoeld, hoe zag die periode er voor jou uit?

Een oude vriendschap werd verbroken omdat het niet lekker meer liep en mijn schoonzus is overleden. In die tijd miste ik echt een vriendin om dat mee te kunnen delen. Ik voelde me leeg en had weinig energie en zin om iets te gaan doen zoals een drankje in de stad. In totaal heeft dat toch wel een half jaar tot een jaar aangehouden. Het was geen fijne periode, maar het heeft me wel geleerd wie ik ben.

En wat heb je toen gedaan om daar verandering in aan te brengen?

Ik volgde VriendinnenOnline al op Instagram, maar dacht altijd 'nee dat is niet nodig, ik redt me wel'. En misschien had ik ook wel ergens de angst dat het niet voor mij zou werken. Uiteindelijk kwam toch het besef dat het zonder eigenlijk ook niet lukte, en toen ben ik het gewoon gaan proberen. Dat is echt een hele goede keuze geweest!

Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet om op dit platform te gaan, want ik heb er 2 vriendinnen aan over gehouden waar ik heel goed contact mee heb. We doen veel leuke dingen en hebben in één jaar een vriendschap opgebouwd waarvan ik niet had gedacht dat het in zo'n relatief korte periode al mogelijk zou zijn. Echt super fijn!

Wauw, wat goed om te horen! Hoe ben je op onze vriendinnen app te werk gegaan?

Ik heb een voorstel berichtje gedaan en verder goed rond gekeken op de app. Ik kom uit een streek waar niet vaak verzoekjes vandaan kwamen dus dat was lastiger. Ik reageerde vaak met een like of een reactie op anderen. Als zij dan mijn like/berichtje zagen werd er soms een privé berichtje gestuurd. In het begin vond ik het spannend om contact te leggen, maar dat werd steeds makkelijker naarmate ik het vaker deed.

Met hoeveel meiden heb je in totaal persoonlijk contact gehad op de website?

Niet super veel eigenlijk. Ik heb met 7 meiden chatcontact gehad, waaronder 1 die een groepsapp maakte met ongeveer nog 10 andere meiden. Uiteindelijk heb ik met 2 meiden, die ik via de chat gesproken heb, en 4 vanuit de groepsapp afgesproken. Dat was twee keer een 1-op-1 afspraak en één afspraak was met 4 meiden tegelijk. In alle gevallen hebben we een drankje gedaan, dat was super gezellig. Hoewel ik vooraf wat gezonde spanning voelde, ben ik er gewoon open minded ingegaan en dat werkte goed.

Wat is nu de status van deze contacten?

Met twee meiden heb ik nog heel veel contact en met 1 wat minder. Dat maakt ook niet zoveel uit, want het contact wat er is, is erg gezellig. We hebben sindsdien ook veel van die kaartspelletjes gedaan waarmee je elkaar beter kunt leren kennen. Ook een aanrader.

Zou je andere meiden nog een tip kunnen meegeven hoe zij ook leuke nieuwe mensen kunnen leren kennen?

Heb geduld en wees open naar de mensen waar je contact mee hebt.

Hoe zou jouw vriendengroep er idealiter uitzien?

Een niet te grote groep vrienden van jongens en meiden. Waarbij iedereen zichzelf kan zijn. Met humor en respect! Ik vind openheid, eerlijkheid en dat je altijd jezelf kan zijn erg belangrijk in een vriendschap.

Tot slot: Met welke bekende Nederlander zou je wel bevriend willen worden?

Dee van der Zeeuw. Zij lijkt me een hele leuke meid. Omdat ze lekker vlot is en een open indruk geeft aan mij. Een echte doorpakker die lekker creatief is.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?