Goede seks: tips over vrouwelijke valkuilen
15 oktober 2014 

Goede seks: tips over vrouwelijke valkuilen

Jij en hij zijn niet hetzelfde. Gelukkig maar, want juist die verschillen maken het samenspel tussen hem en jou zo spannend. Soms zijn die m/v-verschillen echter ook een bron van misverstanden tussen de lakens. Deze tips zijn gebaseerd op vijf veelgemaakte fouten door vrouwen. Als je die valkuilen eenmaal kent, kun je ze omzeilen. Met als resultaat een nog beter en fijner seksleven.

1. We denken dat mannen altijd zin hebben
Als puber misschien wel, ja. Maar als mannen ouder worden, hebben ze heel wat andere dingen aan hun hoofd dan hun seksleven: z’n werk, het thuisfront, de balans werk/privé, geld- of andere zorgen. En net als bij vrouwen kan stress een echte moodkiller zijn voor een man. Wat betekent dat voor je seksleven? Laat hem niet altijd het initiatief nemen, maar zet zelf ook regelmatig de eerste stap. Maak zin, bij jezelf en bij hem! Mannen vinden het heel plezierig als jij je best doet hem te verleiden. Initiatief nemen voor seks is voor een man een teken dat je hem de moeite waard vindt. En hoe stoer je man ook is, dat kan hij zeker waarderen!

2. Nieuws: hij gebruikt seks om dichtbij je te zijn
Nogal wat vrouwen denken dat hij vooral aan z’n gerief wil komen als hij toenadering zoekt. Fout! Voor hem is seks ook een manier om dichtbij je te zijn. Mannen vinden het niet altijd even makkelijk om te zeggen dat ze je waarderen of van je houden. Seks is daar dan een middel voor. Ook beleven veel mannen seks als een manier om bevestiging te krijgen van jou: ‘yes, ik ben nog steeds gewild door haar!’. Denk dus niet dat een man seks alleen ziet als een manier om klaar te komen en zich fysiek te ontladen – het is vaak ook een teken van genegenheid of liefde.

3. We denken dat mannen precies weten wat we lekker vinden
Casanova of niet, geen man is helderziend en kan dus niet zomaar weten wat jij lekker vindt. Zelfs de grootste vrouwenkenner kan wel wat tips en ‘ondertiteling’ gebruiken tussen de lakens. Geef aan wat je lekker vindt; welk tempo, ritme en techniek. Als je dat op een positieve manier brengt, vinden de meeste mannen dat absoluut niet vervelend en zelfs behoorlijk geil. Zeg dus niet: ‘Wat doe je nou, hou daarmee op!’ Maar: ‘Ja, lekker, hier is het nog lekkerder’ (en leid hem dan naar de goede plek).

4. Hints geven werkt niet
In dezelfde categorie als hierboven: als een ijsblokje stil blijven liggen en hopen dat hij doorheeft dat je het niet lekker vindt, werkt niet. Mannen pikken onze hints vaak niet op. Dat is geen kwestie van domheid of bewust jouw signalen negeren: mannen communiceren nou eenmaal anders dan vrouwen. Dus gebruik je ‘sexy stem’ en zeg hem gewoon wat je bedoelt. Of als je dat spannend vindt: leid hem naar de goede plek in jouw
erogene zones (of het goede tempo, het goede standje enzovoort…).

5. We schrikken als hij iets nieuws wil proberen
Je eet niet elke dag hetzelfde, toch? Waarom zou je dan wel steeds op dezelfde manier seks hebben? Als hij weleens iets anders wil of iets nieuws wil proberen, betekent dat dus niet dat hij jou of jullie ‘bekende manier’ niet meer lekker vindt: hij wil gewoon nog meer manieren ontdekken om heerlijk met jou te vrijen en jullie seksleven verder te verrijken. Natuurlijk hoef je niet met elk experiment in te stemmen, maar het loont om open te staan voor variatie: afwisseling in je seksleven zorgt ervoor dat je verrast wordt en meer opgewonden raakt.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?