Goede documentaires op Netflix - tips!
02 november 2018 

Goede documentaires op Netflix - tips!

1. Making a murderer

We hebben er lang op gewacht, maar eindelijk staat deel 2 van Making a Murderer op Netflix. Heb jij deel 1 nog niet gezien? Gauw kijken, het is de moeite waard.

De documentaire bestaat uit deel 1 (10 afleveringen) en deel 2 (ook 10 afleveringen). Hierin staat Steven Avery centraal, die 18 jaar onschuldig heeft vastgezeten. Als jij een rechtszaak start tegen de politie wegens zijn onterechte veroordeling, wordt hij plots beschuldigd van een nieuwe moord. Heeft hij dit daadwerkelijk gedaan of is er sprake van een complot tegen hem? Geloof ons, je valt bij het kijken naar deze serie van de ene verbazing in de andere!

2. Wild Wild Country

Onze meest intrigerende documentaire is toch wel met stip Wild Wild Country. Deze serie bestaat uit 6 afleveringen en gaat over de religieuze Bachwan beweging (ook wel sekte genoemd). Wanneer zij zich met duizenden aanhangers besluiten te vestigen in een afgelegen gebied, komen ze in conflict met de lokale bewoners. Dit loopt vo-le-dig uit de hand. Doordat er zoveel echte beelden uit deze tijd zijn, word je er helemaal ingezogen.

3. Avicii: True stories

Waarschijnlijk hebben we allemaal gehoord over de documentaire die is uitgekomen na het overlijden van de wereldberoemde Avicii. Nog niet gezien? Ga hem zeker kijken! Hij bestaat uit 1 aflevering en laat zien hoe het is om zo populair te zijn, maar tegelijkertijd met zoveel angsten te moeten leven. Je ziet hem gedurende de jaren steeds meer afglijden en het voelt machteloos om te zien dat niemand ingrijpt.

4. Cowspiracy

Hou jij van documentaires over milieu en dieren? Dan is dit wellicht iets voor jou. Het brengt de heftige gevolgen van de bio-industrie in kaart en laat zien waarom het genegeerd wordt door vele grote milieu-organisaties. Je krijgt een beter beeld waarom het goed zou zijn als we geen (of in ieder geval minder) vlees zouden gaan eten.

5. Twinsters

Via social media komt de franse Anas erachter dat de Amerikaanse Samantha wel heel erg op haar lijkt. Ze blijken ook op dezelfde dag geboren te zijn. Zijn het tweelingzussen? In deze documentaire volg je de ontdekkingstocht naar dit waargebeurde verhaal.

6. Evil Genius

Hou jij wel van bizarre misdaad series? Dan is de documentaire Evil Genius misschien ook wel wat voor jou. Deze gaat over een bankoverval die gepleegd wordt door een pizzakoerier met een bom om zijn nek. De vraag is alleen, wie heeft die bom geplaatst en was hij een dader of slachtoffer?

7. Icarus

Deze documentaire maker wilde testen wat doping met je lichaam doet en dook daarmee in de wereld van het wielrennen. Hij komt daarmee in contact met de oud directeur van het Russische anti-doping systeem ten tijde van de Olympische Spelen in Sotsji, die plots een boekje open doet over het grote dopingschandaal dat we inmiddels allemaal kennen. Je mond valt open van verbazing in deze docu, zeker de moeite waard om te zien!

8. Dirty Money

Van wurgleningen tot autos waarmee is gesjoemeld vanwege uitstoottests: deze documentaire onderzoekt schaamteloze voorbeelden van hebzucht en corruptie in bedrijven. De serie bestaat uit 6 afleveringen en zet je zeker aan tot denken.

9. Before the flood

Wat zijn de gevolgen van het handelen van de mens met betrekking tot het opwarmen van de aarde? in deze docu gaat Leonardo DiCaprio op zoek naar antwoorden en praat daarbij met mensen als Barack Obama.

10. Gaga: Five foot two

Vergeleken met de andere docu’s hierboven, kijkt deze documentaire over het leven van Lady Gaga wat ontspannender weg. Het geeft een intiem inkijkje in haar (heftige) leven en laat haar strijd zien met lichamelijke en emotionele klachten.

Heb jij goede documentaires gezien die je wilt aanraden? Deel hem in een reactie hieronder!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?