Gezond eten op kantoor

Snoephuis van Hans en Grietje

Het kantoor waar ik werk is net het snoephuis van Hans en Grietje. Niet aan de buitenkant, maar wel aan de binnenkant. Frisdrank, snoep, stroopwafels, chips: Carbs addict, eat your heart out! Kortom mijn discipline test ik iedere dag. Gelukkig is er ook fruit en zijn er gezondere snacks. De kunst met al die ongezonde dingen is, gewoon niet aan beginnen.

Neem je n snoepje dan ben je verkocht, dan neem je er nog n (of meer). Zorg dat je bloedsuikerspiegel niet gaat pieken, des te kleiner de kans is dat je bezwijkt voor iets ongezonds. Daarnaast blijft je energielevel beter op pijl gedurende de dag. Drink je suiker in je koffie en/of thee? Stop daar dan vandaag nog mee! Niet vervangen door zoetjes, gewoon stoppen! Het is misschien even wennen, over twee weken weet je niet beter.

Tussendoortjes

Ik ben inderdaad zo iemand die met allerlei bakjes naar het werk vertrekt, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Sinds kort heb ik dit fancy stapeltrommeltje zoals afgebeeld in de afbeelding boven dit artikel. Neem tussendoortjes mee en ga jezelf niet uithongeren. Zorg ervoor dat je tussendoortje lekker genoeg is, zodat je niet in de verleiding komt allerlei andere dingen te snacken.

Op zondag probeer ik iets te bakken tussendoortjes te bakken waar we een paar dagen mee vooruit kunnen. Heel vaak komt dit neer op een bananenbrood, met het recept varieer ik regelmatig. De ene keer voeg ik rozijnen toe, de volgende keer abrikozen of cranberries. Net waar ik zin in heb of wat in de kast te vinden is. Daarnaast probeer ik ook af en toe wat nieuws te proberen, voor wat afwisseling en om mijn blog te vullen natuurlijk. Mijn baksels bevatten vaak havermout, omdat dit langzame koolhydraten zijn. Ze geven de energie geleidelijke af dan producten gemaakt van tarwebloem. Zelf vind ik rode paprika erg lekker, een bakje met reepjes paprika is perfect om de snackdrang in de middag de kop in te drukken.

Lunch

Mijn lunch is de ene week wat gevarieerder dan de andere. Ik probeer niet iedere dag hetzelfde te eten, echter vind ik dat soms best lastig. Het beste is om de lunch s avonds klaar te zetten voor de volgende dag, s ochtends heb ik uiteindelijk toch vaak haast en gooi ik zomaar wat in mijn tas. Salades bereid ik vaak voor tijdens het koken. Ik snijd net wat meer groente en doe een deel in een bakje, daarnaast is het voordeel dat je niet na het eten nog een keer je keuken op zn kop hoeft te zetten.

Ik neem regelmatig soep mee naar kantoor. Op een vrije dag maak ik een grote pan soep, deze vries ik in portie verpakkingen in. Ik verpak de soep in diepvrieszakjes, s ochtends pluk je een zakje soep uit de vriezer. Ik doe het zakje in een magnetronbakje, tegen de lunch is de soep ongeveer ontdooid.

Zorg dat je geen lege maag hebt

Ga niet met een lege maag de deur uit. Een gevulde maag zorgt ervoor dat je niet voor tien uur al zin krijgt in allerlei ongezonde dingen, want dan is de dag nog lang! Eigenlijk is het aan te raden om altijd je maag gevuld te hebben, want als je eenmaal trek krijgt, dan is de verleiding pas cht moeilijk te weerstaan.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Eet jij gezond op je werk? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?