Gezicht masker - Hoe en waarom?

Wat doet een gezichtsmasker met je huid?

Een gezichtsmasker kun je zien als een tweede huid.
Wanneer je het masker aanbrengt, wordt de huid afgesloten waardoor warmte en vocht vastgehouden worden.
Hierdoor krijg je een betere doorbloeding, je houdt meer zuurstof vast, huidcellen worden dan actiever en zo worden gifstoffen sneller afgevoerd.

Welk gezichtsmasker kun je het beste kiezen?

Het is belangrijk om een masker te kiezen die bij jouw huidtype past.

  • Vette huid – Voor de vette huid kun je het beste kiezen voor een klei/modder masker. Dit trekt de viezigheid uit de porin waardoor je huid matter wordt. Ook absorbeert het overtollig talg en onzuiverheden. Dit masker wordt hard.
  • Gecombineerde huid – Voor de gecombineerde huid kun je het beste kiezen voor twee verschillende maskers. Breng een klei/modder masker aan op de t-zones (voorhoofd – neus – kin) en breng een crme masker aan op de rest van het gezicht.
  • Normale huid – Voor een normale huid is het heel eenvoudig, eigenlijk kan alles. Wissel eens af en kijk wat je zelf het fijnste maskertje vindt.
  • Droge huid – Voor de droge huid kun je het beste kiezen voor een crme masker. Dit kun je zien als een soort dagcrme. Het geeft de huid een vocht boost en laat droge plekjes verdwijnen.
  • Ieder huidtype – Een exfolirend masker verwijderd dode huidcellen die je porin kunnen verstoppen. Soms zitten er kleine scrubdeeltjes in, aan het einde kun je die een beetje inmasseren. Gebruik dit masker niet te vaak!

Hoe te gebruiken?

Voor ieder masker geldt:
Maak van te voren het gezicht grondig schoon met een face-wash en eventueel een Clarasonic of andere reinigingsborstel. Dep het gezicht droog met een handdoek en breng het masker aan. Dit gaat het beste met een masker of foundation kwast. Laat het masker intrekken dit is meestal 15 tot 20 minuten. Gebruik je een kant en klaar masker? Kijk dan even op de verpakking. Was het masker met lauw water van het gezicht af en dep het droog. Nu voelt het gezicht schoon, glad en verzorgd aan.
Je kunt het beste 1 keer per week een maskertje aanbrengen, dit is het beste voor de huid.

Opzoek naar een leuk, betaalbaar cadeautje voor je moeder of beste vriendin? Geef haar eens een maskertje!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?