Gezelligheid aan de keukentafel
12 juni 2018 

Gezelligheid aan de keukentafel

Prettige omgeving

Gezellig zitten doe je in een prettige omgeving. De smaak van de inrichting laten we natuurlijk helemaal aan jou over. We willen je wel inspireren, maar ieders wensen zijn weer anders. Let er in iedergeval wel op dat je kamer of keuken waar de tafel staat opgeruimd en netjes is. Dat is altijd net wat meer ontspannen zitten, zeker als je bezoek krijgt.

Het zijn ook de kleine details die het net even iets gezelliger maken: geen rommel of stapeltjes op de tafel, koekjes op een schaaltje of koektrommel presenteren (ipv in de koekverpakking), een mooi tafelkleed gebruiken en decoreren met kaarsen, bloemen of iets anders gezelligs.

Lekker zitten

Als je lekker wilt ontspannen, dan is een mooie tafel en prettige stoelen heel belangrijk. Soms beland je in een restaurant op een barkruk zonder leuning of een harde stoel en dan begint dat in de loop van de avond te irriteren. Niets is vervelender dan dat, wanneer je rustig wilt bijpraten. Het haalt de aandacht van het gesprek weg.

Een prettige tafel heeft voldoende ruimte om te zitten (zodat je niet te dicht op elkaar zit) en is niet al te diep. Dan zit de ander zo ver weg, dat kan ook net ongezellig zijn. Zowel voor de tafel als stoelen moet je qua style iets kiezen wat in jouw smaak en inrichting past. Als je voor eetkamerstoelen bij Goossens gaat kijken, dan kun je er direct veel tegelijk zien en uitproberen. Want ze kunnen er dan wel mooi uitzien, je moet ze ook echt even proberen om te ervaren of ze ook daadwerkelijk lekker zitten!

Quality time

Je kunt je keukentafel nog zo gezellig maken, de echte gezelligheid zit in jezelf. Dus jij moet ervoor zorgen dat jullie daadwerkelijk aan de tafel eten, zo kun je veel beter even quality timen dan dat je met je bord voor de tv belandt. Ook drankjes zoals een gezellig kopje koffie, thee of een borreltje kun je heerlijk aan de eettafel drinken. Maar gebruik de tafel bijvoorbeeld ook om geregeld spelletjes aan te spelen met elkaar, vrienden of met je kinderen. Zo maak je er een echt middelpunt van.

Tafel mooi dekken

Zoals we hierboven al schreven, kun je de tafel gezellig maken met een tafelkleed, kaarsen en/of bloemen. Ga je nou wat uitgebreider dineren, dan zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om het extra mooi aan te kleden.

Wellicht heb je een speciale bestekset liggen voor bijzondere gelegenheden. Haal deze eens tevoorschijn als je uitgebreid gaat dineren, dat geeft net dat extraatje. Ook met je servies kun je extra uitpakken. Zeker als het servies uit meerdere delen bestaat; zoals een groot bord, met daarop een klein bord en bijvoorbeeld een soepkom. Natuurlijk geheel afhankelijk van je menu. Geef verder nog alle volwassenen een wijnglas (mits dit gedronken wordt) en een waterglas. Zet op tafel een grote waterkan die je bijvoorbeeld kunt vullen met water, munt en citroen. Een leuke final touch!

Als je tafel on point is, dan moet je natuurlijk nog wel wat lekkers op tafel zetten. Lees hier tips voor koken met vriendinnen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?