Geurolie: Welke geur heeft welke werking?
27 oktober 2017 

Geurolie: Welke geur heeft welke werking?

Sinaasappel etherische olie

Deze geur wordt in de aromatherapie in veel gevallen gebruikt om een warme sfeer te creren. Deze olie kan gebruikt worden tegen stress, vermoeidheid, slapeloosheid en/of bepaalde angsten.

Pepermunt etherische olie

Deze olie staat bekend om zijn bijdragen aan een goede spijsvertering. Daarnaast kun je deze olie ook goed gebruiken bij bijvoorbeeld een massage om spierpijn tegen te gaan. En ook niet geheel onbelangrijk, deze geur helpt ongedierte verdrijven. Zo kun je wat van deze olie in een plantenspuit met water druppelen en deze in huis sprayen. Zo ga je overlast van insecten zoals spinnen en muggen op een natuurlijke manier tegen, ideaal!

Lavendel etherische olie

We kennen lavendel vooral van de heerlijke geur die eraf komt. Zo kun je met deze olie een ruimte heerlijk laten ruiken. Ook heeft het een kalmerende effect op je lichaam, waardoor je er beter van kunt slapen. Tot slot houden insecten ook niet van deze geur, dus je kunt ze hiermee goed op afstand houden.

Citroen etherische olie

Citroen helpt het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen en is daarnaast een krachtige bron is van vitamine C. Daarbij draagt het bij aan een goede weerstand en n van de beste geuren tegen griepverschijnselen en verkoudheid. Het heeft namelijk een sterke antibacterile en antivirale werking.

Eucalyptus etherische olie

Deze geur heb je vast ook wel eens zien staan op de verpakking van bijvoorbeeld neussprays of hoestdrankjes. Dat komt doordat eucalyptus bacterien en parasieten doden. Daardoor helpt het niet alleen tegen verkoudheid, maar ook tegen diverse huidproblemen zoals eczeem, wondjes, insectenbeten en puisten. Tot slot heeft deze olie het een prettige werking op de luchtwegen, dus je kunt deze geur heel goed gebruiken als luchtverfrisser.

Rozen etherische olie

Deze olie heeft een harmoniserende werking en heeft antibacteriele eigenschappen. Het wordt vaak gezien als een typische olie voor de vrouw, ook omdat het een gunstige invloed zou hebben op de organen van de vrouw. Zo kun je deze geur goed gebruiken tijdens bijvoorbeeld de menstruatie.

Bron: Aromelifestyle

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?