Geniet van de perfecte staycasion in jouw eigen tuin!
26 juli 2018 

Geniet van de perfecte staycasion in jouw eigen tuin!

1. Gezellige lampjes

Een knusse sfeer in huis of tuin valt of staat in veel gevallen met gezellige verlichting. Natuurlijk heb je daar overdag niet zoveel aan, maar als je op een zomeravond lekker buiten wilt blijven zitten, dan zijn mooie lampen in je tuin echt een aanrader. Vaak wordt het een beetje onderschat, maar het kan op een simpele manier zo’n gezellige sfeer geven.

Wij vinden zelf een lichtsnoer met peertjes echt een aanrader in de zomer. En wat dacht je van die gekleurde lampionnen zoals ze in Azië hebben?! Of een mooie grote vuurkorf? Dan kun je het gelijk wat warmer maken zodra het begint af te koelen. Goede verlichting geeft niet alleen een hoop gezelligheid, maar zorgt ook voor een veiliger gevoel in en rondom je huis.

2. Waterpret

Een zwembadje in de tuin is niet alleen leuk voor kinderen. Maar op een warme dag met je billen in het water zitten, is eigelijk voor jong en oud een feestje! Pak een lekker boekje en wat verfrissends te drinken en wedden dat dit je in no time het ultieme vakantiegevoel bezorgt?!

ligbed3. Loungestoelen

Naast een lekkere tafel om gezellig met je gezin of vriendinnen aan te eten, zijn loungestoelen eigenlijk ook onmisbaar in een zomerse tuin. Op vakantie kunnen wij ook uren hangen op een ligbed, dus waarom zal je deze ontspanning niet in huis halen? Positioneer ze uit de wind, zodat je bij de eerste ochtend zonnestralen al gestrekt op je bedje kan ploffen. Zodra de zon op z’n hoogtepunt staat, is het weer lekkerder om onder een parasol te liggen. Mooie tuinmeubels en parasols kun je online of in grote tuincentra kopen. Juist in deze periode is er vaak korting op tuinartikelen, dus maak hier gebruik van als je nog iets nodig hebt.

4. Planten

Hoewel planten het deze periode zwaar hebben door de zon en hitte, is het wel een hele goede manier om je tuin gezellig te maken. Veel groen, afgewisseld met mooie gekleurde bloemen geeft gelijk een zomers gevoel. Je kunt planten ophangen, neerzetten of een leuk rekje maken met allerlei formaten potten. Wissel lekker af en vergeet niet de bloempotten af te stemmen met de overige tuininrichting.

5. Vloerkleed

Misschien heb je er nog nooit aan gedacht en verklaar je ons zelfs voor gek, maar een vloerkleed op je terras kan zo gezellig zijn! Het geeft je terras, balkon of vlonder gelijk een huiselijke uitstraling en je kunt er heerlijk met je blote voeten op lopen. Ook dit kun je qua kleuren en uitstraling weer helemaal afstemmen op de rest van de sfeer die je graag wilt creëren in je tuin. Ga je voor een hippe Ibiza stijl, strak, wit of juist veel kleuren?! Het is jouw feestje, dus maak er iets gezelligs van! Happy summer!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?