Gelukkig zijn hangt af van jouw eigen definitie van 'succes'
27 juni 2019 

Gelukkig zijn hangt af van jouw eigen definitie van 'succes'

Meer, beter, groter…

Je voelt je gevangen en het lijkt of dat jij en de wereld om je heen altijd op zoek zijn naar nog meer, nog beter, nog groter en nog meer succes. Je zit gevangen in een ratrace en wat je werkelijk mist is voldoening.

Het is daarom goed om eerst terug te gaan naar je essentie, voordat je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een andere baan. Het is noodzakelijk om te achterhalen waar je echt gelukkig van wordt en wat ‘succes’ betekent voor jou.

Wat is succes?

Want wanneer ben je eigenlijk succesvol? Is succes meetbaar of is het meer een gevoel? En als je succesvol bent, ben je dan ook automatisch gelukkig? Nee, want al heb je heel veel succes en ben je de beste, je kunt je dan ook echt ongelukkig voelen. Succes is ook heel persoonlijk, want wat voor de n succesvol is, kan een ander totaal anders ervaren.

Wat wel tot succes leidt is dingen doen waar je energie van krijgt, waar je hart ligt en waar je automatisch ook voldoening uithaalt. Lees daarom niet meer al die artikelen en blogs met tips van ”hoe word je succesvol”, maar stel je eigen voorwaarden op.

De volgende 4 vragen maken jouw voorwaarden inzichtelijk

  • Wat betekent succes voor jou?
  • In hoeverre voel jij je op dit moment succesvol?
  • Wat mis er om je succesvol te voelen?
  • Denk eens terug aan een moment waarop jij je succesvol voelde. Hoe voelde dit en wat deed je toen?

En onthou het zijn jouw voorwaarden, jouw idealen! Trek je dus niks aan wat een ander ervan vindt. Ze gaan jou echt helpen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?