Geld bij elkaar hosselen; doe jij dat al?
21 maart 2019 

Geld bij elkaar hosselen; doe jij dat al?

Ik las daarover in het boek Ga hosselen van Jeanine Schreurs en vond haar insteek heel verfrissend. Zij stelt dat op het moment dat je je werk bent kwijtgeraakt je je blauw kunt gaan solliciteren om werk te vinden dat vergelijkbaar is met wat je had, maar dat je je ook kunt resetten. Laat los en ga op zoek naar nieuwe kansen.
Mooi idee!

Denk eens breder

Ik zie dat veel mensen die toe zijn aan ander werk toch vaak als eerste actie op zoek gaan naar vacatures. Nou ben ik daar sowieso geen voorstander van als je niet eerst goed uitgezocht hebt wat je graag wil en kunt, maar het boek bracht me nog op meer ideen.

Als je namelijk het idee loslaat dat je inkomen uit n baan moet komen en bedenkt dat je ook op verschillende manieren geld bij elkaar kunt sprokkelen, dan wordt het zoeken naar ander werk meteen wat luchtiger. Het kan ook zijn dat je bepaald soort werk echt super leuk vindt om te doen maar dat blijkt dat je daar niet je hele hypotheek van kunt betalen. Zie het dan als n van je inkomstenbronnen en bedenk vervolgens waar je nog meer geld mee kunt verdienen.

3 mogelijkheden

Om je op weg te helpen met hosselen hieronder wat mogelijkheden.

1. Spullen verhuren: denk aan gereedschap, je auto of tijdelijk een kamer

2. Passies inzetten: bijvoorbeeld mooie taarten bakken op bestelling, fotograferen van bijzondere bijeenkomsten, een workshop geven.

3. Talenten gebruiken: stel dat je heel goed digitale fotoalbums kunt maken. Je zou dat als dienst tegen een aardige prijs kunnen aanbieden aan vrienden en kennissen die daar zelf maar steeds niet aan toekomen.

Borrelen er al wat ideen op?

Misschien leveren al die losse dingen op zichzelf niet heel veel geld op, maar alles bij elkaar kan het een mooi geheel zijn. Daarbij kan het ook nog zo zijn dat je door luchtig erop los te fantaseren, ontdekt waar je echt blij van wordt en goed in bent en dat wellicht ook nog kunt vertalen naar een droombaan waar het allemaal inzit. Wie weet?

Ik ben benieuwd wat het hosselverhaal jou aan nieuwe inzichten oplevert. Leuk als je dat hieronder laat weten!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?