Geld besparen doe je met deze 5 simpele tips
29 juni 2017 

Geld besparen doe je met deze 5 simpele tips

Pinnen voor de week

Veel van ons hebben niet (voldoende) overzicht over hun in- en uitgaven. Waar gaat dat geld nou eigenlijk heen? Het vliegt eruit voor je er erg in hebt. Hup, pinpas door de machine en klaar ben je. Maar geld besparen zit hem in eerste instantie in overzicht creren. Hoeveel heb je te besteden? Wat zijn je vaste lasten? En hoeveel kun je besteden aan boodschappen, cadeautjes, kleding en overige? Zorg dat je dat in kaart hebt en dat je dat bedrag wekelijks pint. Dan heb je veel beter gevoel waar je je geld aan uitgeeft en zo kun je ook betere keuzes maken en dus besparen.

Grote aankopen vergelijken

Ga jij iets duurs kopen zoals een televisie, fiets, vakantie, bank? Dan is het echt heel belangrijk dat je ged gaat kijken wat er allemaal is en wat de prijsverschillen zijn. Tussen een bank bij een chique meubelzaak en een exemplaar van bijvoorbeeld de Ikea zit vaak een behoorlijk prijsverschil. En dat geld eigenlijk voor alles zo, breng de diverse opties goed in kaart voor je een beslissing maakt. Hier kan je zomaar in 1x tientallen euro’s op besparen.

Verzekeringen en abonnementen onder de loep

Vaak weten we helemaal niet precies welke verzekeringen en abonnementen we nou eigenlijk hebben. Wil je besparen, dan wordt het tijd om dit even goed onder de loep te nemen! Ja, het is saai en niet echt een leuke klus, maar je gaat er zoveel aan hebben. Dus zet eens op een rij welke abonnementen je hebt lopen en bedenk of je deze echt wilt behouden. En doe hetzelfde voor je verzekeringen. Het zou zomaar kunnen dat je dubbel verzekerd bent voor bepaalde dingen of dat concurrenten het goedkoper kunnen aanbieden. En wat dacht je van je energie vergelijken? Ook zo iets. Daar kun je jaarlijks echt behoorlijk veel op bezuinigen zodra je je hier even in verdiept. Dus hup, schouders eronder en go!

Energie kosten reduceren

Wist je dat bepaalde huishoudelijke apparaten ongemerkt ontzettend veel energie vreten? Zo kun je door te wassen op een lagere temperatuur veel besparen en als je een nieuwe wasmachine of droger moet kopen dan kun je weer op het energielabel letten. Maar ook je vaatwasser is zo’n energieslurper, zet deze alleen aan als hij helemaal vol zit. Leef bewust, dat is niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu!

Shoppen in de uitverkoop

Oke oke, na als dat vergelijken willen we natuurlijk ook een leuke tip met je delen! Shoppen. Natuurlijk heb je wel eens wat nieuws nodig, zijn je kinderen uit hun kleding gegroeid of je bent nou eenmaal gek op nieuwe kleding scoren. Ga hier dan slim mee om door in de uitverkoop te gaan shoppen in plaats van midden in het seizoen. Dit scheelt enorm veel geld, je kunt zomaar de helft besparen. Voor dezelfde items! Dus houd je even in tijdens de dure maanden en sla je slag in de sales. De uitverkopen van de zomerkleding is net begonnen dus als je nog wat nodig hebt.. this is the moment!

Heb jij nog goede bespaartips die je wilt delen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?