Geef jezelf een boost in het staartje van de winter
19 maart 2018 

Geef jezelf een boost in het staartje van de winter

Beweeg voldoende

In de winter zijn we geneigd om ons lekker op de bank te nestelen met Netflix en een bak chips. Waar of niet?! Heerlijk ontspannend, maar niet altijd even goed voor je lijf. Zorg dat je elke week voldoende beweegt. Daardoor voel je je niet alleen beter in je vel, maar bevorder je ook de bloedsomloop.

Heb je geen zin in heftige bootcamps? Begin met wandelingen en fietstochtjes. Heb je meteen weer een frisse neus gehaald! Houd bijvoorbeeld op je telefoon of activity tracker eens bij hoe ver je loopt per dag en zet eventueel je doel op 5.000 of 10.000 stappen. Het klinkt gek, maar je loopt er aan het einde van de dag cht een extra rondje voor om je doel te behalen!

Eet gezond

Zon open deur, maar zo waar: eet gezond! Eet groente en fruit uit het seizoen en kies voor groente en fruitsoorten die extra veel vitamines bevatten om je lijf een boost te geven. Vitamine C zorgt nou eenmaal voor meer energie n een beter weerstand. Vitamine C zit o.a. in aardbeien, sinaasappels, bessen, broccoli en paprika. Andere vitamines zijn soms net wat lastiger om (in juiste hoeveelheid) binnen te krijgen.

Vitamine D zit bijvoorbeeld in zonlicht (in de winter ben je helaas net wat minder buiten) en in hele kleine mate in dierlijke producten zoals vis. Daarom is het aan te raden om dit seizoen je dagelijkse vitamine inname uit groente en fruit aan te vullen met Vitamine D supplementen. Zo geef je je lichaam net dat beetje extra!

Zorg voor jezelf

In een druk bestaan met een huishouden, baan, gezin en sociaal leven kost het soms wat veel moeite om voor jezelf te zorgen, maar probeer jezelf niet uit het oog te verliezen. Las dus de nodige me-time momentjes in! Ontspan in bad, lach veel met vriendinnen, lees dat ene boek eens uit, boek een massage en zorg dat je voldoende slaapt. Wedden dat jij straks lachend, gezond en lekker in je vel geniet van het eerste voorjaarszonnetje!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?