Geef je huid een boost!

1. Reinigen

Om met verdere handelingen goed tot de huid door te kunnen dringen, is het belangrijk om de huid als eerste goed te reinigen. Als je nog make-up op hebt, kun je dit er gemakkelijk af halen door middel van een reinigingsmelk of een reinigingsgel. Hoe makkelijk het ook is, reinigingsdoekjes zijn bijna nooit een goede oplossing, die doen niet veel goeds voor je huid. Nadat je de huid gereinigd hebt, kun je nog een tonic gebruiken. Hiermee haal je de laatste restjes make-up weg en verzorg je tegelijkertijd al een beetje de huid.

2. Stomen

Wanneer de huid helemaal ontdaan is van make-up en zelf ook goed gereinigd is, kun je wanneer je tijd hebt de huid stomen. Zet de waterkoker aan en schenk het water in een litermaat of iets anders wat je makkelijk vind. Neem je tijd en hang een tijdje met het gezicht boven het hete water. Het is misschien niet 10 minuten aan n stuk lang vol te houden, maar houdt ongeveer 10 minuten aan met kleine pauzes tussendoor.

3. Masker

Na het stomen staan de porin open en kan al het vuil eruit. Alles wat je er nu opsmeert, wordt beter opgenomen door de huid. Nu is het d tijd om een lekker masker aan te brengen op de gereinigde huid. Je kunt afhankelijk van wat je huid nodig heeft gaan voor onder andere een hydraterend, kalmerend of reinigend masker. Laat het masker zolang zitten als nodig (dit staat meestal op de verpakking) en haal het masker er af. Als je een peel-off masker gebruikt, kun je het er in n keer aftrekken. Bij bijvoorbeeld een klei masker kun je het beste een warme, natte doek gebruiken en het er rustig afwassen. En dep dan de huid voorzichtig droog.

4. Verzorgen

Als laatste in dit verwenritueel is het belangrijk om de huid goed te verzorgen.Vooral bijvoorbeeld na een reinigend masker kan de huid soms wat droog aanvoelen. Breng eventueel een lekker serum aan en vervolgens een fijne crme. Je kunt hiervoor ook gewoon je dagcrme gebruiken! Nu is je huid compleet gereinigd en verzorgd en kun je er weer een tijdje tegenaan. Een masker kun je vaak zo’n twee maal per week gebruiken en het uitgebreide ritueel kun je bijvoorbeeld doen in het weekend om lekker even te relaxen!

Om het relaxmoment helemaal af te maken, zou je een lekker muziekje op kunnen zetten. Trek je fijnste (huis)kleding aan en steek kaarsjes aan. Zo kan je lichaam zich weer helemaal opladen en kom je even helemaal tot rust!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?