Ga eens naar Ameland op vakantie
27 juni 2018 

Ga eens naar Ameland op vakantie

Veerboot

Het avontuur naar dit Waddeneiland begint al in Holwerd, hier vind je de veerboot. De reguliere veerboot brengt je in zo’n vijftig minuten naar de overkant. Tegenwoordig zijn er ook snellere boten, die ook buiten de tijden van de veerdienst varen. Deze leiden je allemaal naar Nes, het grootste dorp van de vier.

Vuurtoren

In Hollum staat de rood met wit gestreepte vuurtoren, Bornrif. Deze toren van 55 meter is toegankelijk voor het publiek en geeft een prachtig uitzicht over de westkant van het eiland.

Strand

Alle vier de dorpen liggen in de buurt van het strand. Dat kan ook niet anders, het eiland is op zijn breedst vier kilometer. Ieder dorp heeft ook zijn eigen strandtent, deze blijven het hele jaar staan. Dit in tegenstelling tot de seizoensgebonden horeca aan de Noordzeekust. Onder andere de Sunset bij Hollum en Sjoerd bij Nes zijn populaire trouwlocaties. Niets zo romantisch als trouwen op het strand immers.

Rixt

Kom je in Buren dan kom je al snel het beeld van Rixt tegen. Zij is een vrouw die de hoofdrol speelt in een tragisch verhaal. Er zijn daar genoeg mensen die je het hele verhaal kunnen vertellen. Maar het kan zomaar dat je haar hoort roepen in de duinen…

Paardenreddingboot

Een van de bijzonderste attracties van Ameland is de tewaterlating van de paardenreddingboot. Hoewel deze niet echt meer vaart voor het redden van mensen, wil men de traditie in ere houden. Het is dan ook een spectaculair gezicht als de boot door de Amelander paarden de zee in wordt getrokken. Helaas gaat dit niet altijd goed, even verderop ligt het paardengraf, waar de acht paarden liggen die in 1979 verdronken.

Nobel

Ameland staat bol van de eigen producten, maar een van de meest bekende is toch het Nobeltje likeur. De slijterij van dit gouden goedje staat in Ballum, onder de naam Nobel. Dit is een van de veelgehoorde achternamen op het eiland. Hieraan zie je dat mensen, ook de jeugd, graag op het eiland blijven wonen.

Wil je meer ervaringen over het waddengebied lezen? Kijk dan eens op www.waddenpost.nl, hier kunnen bezoekers en bewoners hun liefde voor het gebied delen. Hier kun je zelf ook je ervaringen over de eilanden delen. Ben jij wel op één van de eilanden geweest?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?