Ga de uitdaging aan met jezelf
31 augustus 2015 

Ga de uitdaging aan met jezelf

Heb je het artikel Suikerverslaving van Josanne gelezen? Dit verscheen eerder al op deze site. Ik denk dat menigeen wel een dergelijk guilty plessure heeft. Die glazen cola light die te lekker zijn om te laten staan, maar waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn. Of twee klontjes suiker in je kopje thee. De zoetekauw in jezelf smacht hiernaar.

Je hoeft jezelf echt niet alles te ontzeggen, het moet immers leuk blijven. Maar probeer het gewoon eens. Ga de challenge met jezelf aan. Spreek met jezelf een periode af waarin je bijvoorbeeld alleen maar water drinkt in plaats van de (light) frisdranken boordevol suikers of andere ongezonde zoetstoffen. Weet je dat je er erg veel moeite mee gaat krijgen, leg je drempel niet te hoog. Een maand bijvoorbeeld is mooi en prima te overzien. Water drinken hoeft niet saai te zijn. Sterker nog, je hebt leuke flesjes om fruit en kruiden aan je water toe te voegen. Door de filter in het flesje krijgt het water de milde smaak van wat je er in hebt gedaan. Op deze manier maak je het makkelijk voor jezelf.

Je kunt jezelf ook andere uitdagingen stellen. Vind je van jezelf dat je te weinig in beweging komt? Spreek af, met een vriendin of met jezelf, dat je minimaal drie keer per week gaat wandelen. Wanneer je weet van jezelf dat het lastig gaat worden, omdat de bank na een lange werkdag je naam bijna uitschreeuwt. Plan het dan en houd je eraan. Een afspraak met jezelf is immers ook een afspraak. Weet je van jezelf dat het toch lastig voor je is, maak gebruik van die stok achter de deur. En heb je er wel eens aan gedacht dat jij ook maar zo de stok voor je vriendin kunt zijn? Wanneer je afspreekt met een vriendin, zul je merken dat je tijdens het wandelen lekker de dag van je afpraat. Je creert ruimte in je hoofd. Het is niet nieuw dat sporten en bewegen mentaal goed voor je is. Heb je dit een tijdje gedaan, dan zul je merken dat je er fitter van wordt.

En misschien heb jij het allemaal al eens gedaan! Heb je jezelf al eens op de proef gesteld om jezelf te testen om te weten waartoe jezelf in staat bent. Ik ben erg benieuwd naar jullie volbrachte of in de planning staande challenges. Het is geen wedstrijd. Er zijn geen winnaars of verliezers. De enige deelnemer ben jezelf. Je doet het immers enkel en alleen voor jezelf!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?