Freekehsalade met granaatappel
11 januari 2015 

Freekehsalade met granaatappel

Freekeh is in Nederland redelijk nieuw, maar in het Midden-Oosten wordt het al jaren gegeten. Het lijkt het een beetje op couscous en wordt dan ook van tarwe gemaakt.Freekeh leent zich voor allerlei lekkere gerechten waaronder deze heerlijke salade met granaatappel, limoen en peterselie. Zo kun je lekker licht het nieuwe jaar beginnen!

Ingredinten

100 gram freekeh

100 gram granaatappelpitjes

3 el verse peterselie (fijngesneden)

8 cherrytomaten (fijngesneden)

1 rode ui (gesnipperd)
1 el frambozenazijn of granaatappelsiroop
1 limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de freekeh volgens de instructies op de verpakking.
  2. Giet af en meng de peterselie, ui, tomaat en granaatappelpitjes er doorheen.
  3. Besprenkel met de frambozenazijn en limoen.

Lekker met een yoghurtdip! Meng Griekse yoghurt met een teentje knoflook, peper en zout en klaar is je dip.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?