Freekeh is in Nederland redelijk nieuw, maar in het Midden-Oosten wordt het al jaren gegeten. Het lijkt het een beetje op couscous en wordt dan ook van tarwe gemaakt.Freekeh leent zich voor allerlei lekkere gerechten waaronder deze heerlijke salade met granaatappel, limoen en peterselie. Zo kun je lekker licht het nieuwe jaar beginnen!
Ingredinten
100 gram freekeh
100 gram granaatappelpitjes
3 el verse peterselie (fijngesneden)
8 cherrytomaten (fijngesneden)
1 rode ui (gesnipperd)
1 el frambozenazijn of granaatappelsiroop
1 limoen
Bereidingswijze
- Kook de freekeh volgens de instructies op de verpakking.
- Giet af en meng de peterselie, ui, tomaat en granaatappelpitjes er doorheen.
- Besprenkel met de frambozenazijn en limoen.
Lekker met een yoghurtdip! Meng Griekse yoghurt met een teentje knoflook, peper en zout en klaar is je dip.