Fitter in vijf stappen

Het blijkt soms gewoon verdomd lastig en dat is niet zo gek, want hey, als het simpel was geweest liepen we allemaal nu wel rond met een sixpack zoals Doutzen Kroes. Natuurlijk ga ik niet ontkennen dat het voor mij (vooral in de beginfase) vallen en opstaan was. Ook ik vond het niet makkelijk om af en toe eens nee te zeggen tegen bijvoorbeeld een chipje of broodje kroket. Precies daarom wil ik het jou een stukje gemakkelijk maken en deel ik vijf tips die je kunnen helpen.

1. Jij gaat dat doel halen, omdat je het waard bent.
Geloof in jezelf: Jij kan dit. Het is belangrijk dat je een definitief besluit neemt en tegen jezelf zegt: Ik kan dit, nu, en ik ga alles geven, gewoon omdat ik dit wil. Geloof in jezelf en gun jezelf een nieuwe happy en healthy levensstijl. Youre worth it.

2. Stap voor stap.
Je kunt niet van de een op andere dag jouw levensstijl compleet omgooien. Neem kleine stapjes en onthoud dat je lichaam tijd nodig heeft om zichzelf aan te passen en te veranderen. Zet door, geef niet op en blijf jezelf trouw. Je zult merken dat het het allemaal meer dan waard is.

3. Aandacht voor eten.
Richt jouw aandacht op je bord en niet op bijvoorbeeld social media of de krant. Je zult merken dat wanneer je je volledig focust op het eten, dat je ook meer kunt genieten en sneller een voldaan gevoel krijgt. En wist je trouwens dat de aandacht die je geeft aan voeding ook invloed heeft op jouw verteringsproces. Dubbel profijt dus!

4. Plannen, plannen, plannen.
Of je nu een drukke agenda hebt of niet, trainen op vaste momenten helpt. Het zorgt voor routine en maakt van trainen een gewoonte, waardoor het gaan niet meer voelt als een hele opgave. Zie het als een belangrijke afspraak met jezelf en plan vooruit.

5. Focus.
Focus op jezelf, niet op anderen. Vergelijk jezelf dan ook niet constant met anderen. Dit kost niet alleen te veel energie, maar zorgt ook voor frustratie. Steek energie en aandacht in jezelf. Focus op jouw verandering, op jij die iedere dag sterker en fitter wordt. Bepaal zelf wat voor jou werkt. Wat voor anderen werkt, hoeft voor jou niet te werken. Probeer trots te zijn op jezelf, wat je hebt bereikt en wat je nog wil bereiken.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?