Fietsen op Kos

Kos

Kos is naast Kreta en Rhodos één van de populairste eilanden van Griekenland. Kos ligt in de Egeïsche zee, noord-westelijk van Rhodos en dichtbij Turkije.

Kos-stad is de hoofdstad van Kos. Het is één van de grootste steden op het eiland, maar het voelt helemaal niet aan als een grote stad. Er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer.

Kos is bekend als fietseiland en daarom komen er ook jaarlijks veel toeristen Kos op de fiets verkennen.

Fietsen op Kos

Fietsen huren en routes

Je kan eigenlijk overal op Kos wel terecht om fietsen te huren. Het handigst is om diverse fietsverhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Er kan nog wel eens wat verschil in de service en prijs zitten. Ga je met een reisorganisatie? Laat je dan informeren door je reisleider. Een reisorganisatie heeft vaak afspraken met een fietsverhuurbedrijf. Je kan er dan van uitgaan dat je voor een goede prijs de juiste kwaliteit en service krijgt.

Het leukste is om met een plattegrond je eigen fietsroute te maken. Wil je liever van te voren al een fietsroute weten? Dan volgen hier een paar voorbeelden:

Van Kos-stad naar Tingaki en Marmari (35 km)

Van Kos-stad naar Lambi en Platani (17 km)

Van Kos-stad naar de warmwaterbron Thermae en Psalidi (30 km)

Bron: tima.imag.fr

De beste reismaanden

De beste reismaanden om te fietsen op Kos zijn april, mei, oktober en november. De temperaturen liggen dan rond de 20 en 24 graden wat natuurlijk een prettige temperatuur is om te fietsen. Ga je in het hoogseizoen dan liggen de temperaturen veel hoger en is het eiland drukker met toeristen.

Kos-stad strand

Combineer een zonvakantie met een actieve vakantie. Op Kos is het mogelijk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?