Fietsen maakt je fit en slank
21 april 2015 

Fietsen maakt je fit en slank

Fietsen is goed voor je figuur

Het is algemeen bekend dat hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger je stofwisseling en hoe groter je vetverbranding is. Wist je dat je bovenbeen- en bilspieren de grootste spiergroepen van je lichaam zijn? En laat je deze nu vooral gebruiken tijdens het (intensief) fietsen.

Daarnaast is fietsen ook goed voor het laten verdwijnen van je buikvet. Vaak denkt men dat je juist je buikspieren moet trainen om een plattere buik te krijgen, maar niets is minder waar. Door een grotere spiermassa kan je suikerhormoon beter functioneren. En deze zorgt ervoor dat je bloedsuiker beter opgenomen wordt in je lichaamscellen. Je bloedsuiker wordt dan gebruikt voor energie en niet opgeslagen als vet.

Wil je optimaal profiteren van het afslankend effect van fietsen? Ga dan sprintjes trekken, fiets in een heuvelachtig landschap of gebruik bruggen en taluds. Door kortdurend je hartslag omhoog te brengen boots je een intervaltraining na. Hiervan is bekend dat het zeer effectief is tegen overtollig vet. Het zorgt voor een grotere vetverbranding omdat je mannelijke hormonen gestimuleerd worden. Dus wil je afvallen en een plattere buik? Stap op de (race)fiets! Je krijgt niet alleen strakkere benen en billen, maar je wordt ook slanker n je raakt je buikje kwijt!

Unieke fietsclinics en praktijkdagen

Als je helemaal enthousiast bent geworden en je wilt wel eens ervaren hoe het is om op een racefiets te rijden, dan is een opstapclinic een goede start! Want een (dure) racefiets aanschaffen doe je niet zomaar. Stel dat het tegenvalt! Tijdens deze clinic leer je de basisvaardigheden van het rijden op een sportieve c.q. racefiets, zodat je veilig, verantwoord en goed voorbereid de weg op kan.

Wil je een racefiets kopen? Vraag dan het gratis e-book De 7 belangrijkste tips voor een beginnende racefietser aan.

Heb je net een racefiets gekocht maar je zit nog niet helemaal lekker? Tijdens de clinics krijg je inzicht in het optimaal afstellen van je fiets op jouw lichaam, zodat je zonder pijntjes heerlijk kan fietsen deze zomer.

Ben je al wat meer ervaren, en wil je je techniek verbeteren dan kan dat ook. Of wellicht wil je beter leren klimmen en dalen? En wat moet je doen als je een lekke band krijgt onderweg? Je man bellen? Dacht het niet. Ook dit leer je tijdens n van de clinics of praktijkdagen. Kijk voor alle info op

[link naar www.lerenracefietsen.nl].

Sportieve weekenden in Sauerland

Wanneer je al het geleerde in de praktijk wilt brengen of je hebt al meer ervaring met (race)fietsen en je wilt je grenzen verleggen, dan is een sportief weekend Sauerland wat voor jou! Hier combineer je je favoriete sport met een gezellig weekendje weg. Bovendien kun je tijdens dit weekend ook hardlopen of meedoen aan een bootcamp training. Is je partner of vriendin wellicht wat minder sportief? Ook hij of zij kan mee, want er zijn volop leuke bezienswaardigheden in de buurt van Winterberg.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?