Fashionable warmte-alarm

Mediterraanse taferelen

En laten we eerlijk zijn, we zijn gewend aan de kou en de regen. We zijn er niet altijd blij mee maar onze garderobe is er in ieder geval wel op aangepast. Dat is anders met temperaturen die boven de 30 graden uitstijgen, zeker als we ook nog moeten werken of een ander iets officiler event hebben waarbij we niet in strandgewaad en flip-flops kunnen verschijnen.

Kledingvoorschriften

Bij veel bedrijven gelden kledingvoorschriften die zeker in de zomermaanden strikt worden toegepast. Sommige bedrijven hanteren deze nauwkeuriger dan anderen, maar over het algemeen wordt er van je verwacht dat je ook met tropische temperaturen representatief op het werk verschijnt.

Dos en Donts

Smaken verschillen en daarover valt niet te twisten. Toch is er een algemeen consensus over wat wel en wat niet kan op de werkvloer.

Hier een aantal algemene dos en donts:

Donts

  • Flip-flops; teenslippers zijn een no-go op de werkvloer. Met casual is niet mis maar dit geeft teveel een strandgevoel.

  • Strandjurk; jurken die je naar het strand aandoet van luchtig katoen met felle print zijn niet representatief.

  • Haltertjes; hempjes en jurkjes met een halter-nek worden vaak niet gewaardeerd.

Dos

  • Luchtige kleding; luchtig betekent zeker niet altijd bloot. Het zit m voornamelijk in de materialen. Zijde, katoen en cool-wool houden de temperatuur in bedwang.

  • Wijde kleding; in strakke en nauwsluitende jurkjes of bloesjes heb je het warmer en zweet je meer dan in wijdere kleding.

  • Mouwen; bedekte armen raken minder snel bezweet dan blote armen. En soms zijn blote armen uit den boze bij bedrijven.

  • Hakje; een hakje onder een rok of jurk staat altijd verzorgd. Maar blote voeten in warme temperaturen is niet altijd een pretje.

  • Espadrilles of ballerinas bieden dan ook de uitkomst. Er is veel variteit in platte schoenen. Op het internet vindt je prachtige elegante espadrilles in diverse designs.

Airco

Met klimaatbeheersing of airconditioning is het makkelijker om s morgen je outfit uit te zoeken dan wanneer de warmte op de werkvloer voelbaar is. Het blijft dan ook altijd afwegen en aanvoelen wat er van je wordt verwacht. Maar hoe je je ook kleedt, zorg dat je je prettig voelt, zowel bij je collegas als bij je leidinggevenden.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?