Fashion in Spanje

Het lijkt erop dat elke vrouw in Spanje is geboren met gevoel voor mode, evenals de mogelijkheid om uren te lopen op 10 cm hoge stilettos zonder ook maar een keer om te vallen. Vrouwen (en mannen) zijn voorzichtig met de manier waarop zij zich kleden en zorgen er altijd voor dat ze er mooi uitzien. Ze vinden het heel belangrijk wat anderen van hun vinden. Even snel in je chill broek naar de supermarkt, no way!

De algemene vuistregel is dat als je het niet thuis zou dragen, je er zeker van kunt zijn dat je ermee weg kunt komen in Spanje. De truc is om je kleding te dragen met zelfvertrouwen; vrouwen in Spanje stralen zelfvertrouwen uit. En make-up welke je normaal alleen naar een feestje zou dragen, draag je in Spanje gewoon overdag en dat is volledig aanvaardbaar. Ook het stijlen en fhnen van je haar doe je iedere ochtend. Paardenstaarten zijn voor kinderen en hippies. Je moet er mooi uitzien, ALTIJD! En als je twijfelt over de schoenen, draag hakken. Het is volkomen normaal dat vrouwen winkelen of boodschappen doen op hoge hakken. Als je s avonds uitgaat, voel je vrij om je helemaal te laten gaan. Spaanse vrouwen nemen er echt de tijd voor om zich mooi te maken voor een fiesta. En mocht je ooit naar een Spaanse bruiloft gaan, beeld je dan in dat het koninklijk wordt. Prachtige gekleurde jurken en de mooiste hoeden en bloemen voor in je haar zie je voorbijkomen.

Net als de mannen, wordt je aangemoedigd om altijd witte of felgekleurde broeken te dragen. Na een jaar in Spanje heb ik alle moed verzameld en mijn eerste roze skinny broek gekocht bij de Pull&Bear. 4 jaar later kan ik al niet meer zonder en heb ik ze in alle kleuren. Hoe feller hoe beter. Ik zie vaak vrouwen een paarse broek met een roze trui dragen, what the heck, waarom ook niet? Ook zie je de Alladin broek hier veel, maar daar waag ik me niet aan. Andere populaire broeken zijn die met een hogere taille die je dan met een opvallende riem draagt.

Wat schoenen betreft, laarzen zijn alleen toegestaan tussen de maanden november en april. Schattige booties, enkellaarzen, lederen rijlaarzen en de net-over-de-knie-hoer laarzen zijn populair. De rest van het jaar kun je flats of sandalen dragen, slippers zijn not done. Die kun je alleen op het strand dragen om om je handdoek heen te lopen. Als je 18 jaar of ouder bent dan is het niet meer toegestaan om sneakers als vrouw te dragen, tenzij je een alternatieve hippie bent natuurlijk. Momenteel bezit elke vrouw in Spanje een paar tan wig platforms. Als je niet wilt worden aangestaard op straat dan kun je beter je Uggs thuis laten, niemand draagt die hier.

Als je shorts wilt dragen dan doe je dit altijd met een panty eronder. Je kunt overigens ook nooit je appartement verlaten zonder een riem. Het dragen van een riem over een shirt op je heupen is erg populair en riemen rond de taille ook.

Dus onthoud, kleuren, laarzen, lagen make-up en hakken, oh en een riem, en je bent op weg to dressing Spanish! Vergeet niet een grote donkere designer zonnebril. De truc om er als een echte Spaanse dame uit te zien is net doen alsof je beroemd bent en het je niet kan schelen wat andere mensen van je denken.

Wat vind jij van de manier waarop Spaanse vrouwen zich kleden?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?