Eerste Hulp Bij Droge Schrale Lippen
28 februari 2015 

Eerste Hulp Bij Droge Schrale Lippen

Net als je handen, hebben je lippen in deze tijd van het jaar veel te lijden onder de uitdrogende omstandigheden van een heerlijk opgestookt kacheltje binnen en (vries)kou met een guur windje buiten. Met name deze overgang van binnen naar buiten en weer naar binnen zorgt voor veel vochtverlies uit je huid. De dunne huid op je lippen moet je dan ook goed beschermen. Om je lippen in goede conditie te krijgen en te houden geef ik je vandaag wat tips.

Mijn tips en trucs op een rij:

1) Scrub je lippen; net als je gezicht kun je gerust je lippen af en toe een milde scrubbeurt geven. Niet gelijk als een malle te keer gaan, maar een scrub met een subtiel korreltje of met wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zoals bijv. een druppeltje olijfolie met een beetje honing en wat suikerkorreltjes of gebruik je tandenborstel zachtjes als scrubmaatje.

2) Breng na het scrubben een vette voedende lippenbalsem aan en je hebt lippen om te zoenen!

Voorkomen is beter dan genezen…

Als je regelmatig last hebt van droge schrale of zelfs gebarsten lippen, dan is het verstandig om dit probleem structureler aan te pakken.

Smeer je lippen meerdere keren per dag in met een goede voedende lippenbalsem. Kies er wel een op basis van natuurlijke vetten zoals cacao boter, shea butter, avocado olie, amandelolie, jojoba olie enz.

Dit geldt trouwens ook voor lippenstift, het nadeel van bijv. een long lasting lippenstift is dat het een uitdrogende werking heeft. Kies daarom in de winter liever voor een wat vettere variant.

Eigenlijk is het allerbelangrijkste dat je je lippen al insmeert vrdat je naar buiten gaat. Het vettige laagje voorkomt vochtverlies door temperatuurschommelingen en zo voorkom je dat de dunne gevoelige huid van je lippen uitdroogt of zelfs barst.

– Smeer naar behoefte, dus zo vaak als je behoefte hebt aan wat vettigheid op je lippen. Zeker als je gauw geneigd bent met je tong langs je lippen te likken. Want telkens als je langs je lippen likt, verdampt er vocht uit je lippen en worden ze dus sneller droog en schraal.

– Mijn laatste tip: als je serum, dag-/nachtcrme of masker op je gezicht smeert, smeer dan ook gewoon eens je lippen in, die kunnen ook wel wat extra voeding gebruiken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?