Eenvoudige tips om mooie foto's te maken met je camera of telefoon!
02 april 2018 

Eenvoudige tips om mooie foto's te maken met je camera of telefoon!

Iedereen professioneel fotograaf

Fotos maken doen we allemaal. Of we nou een professionele camera hebben of fotograferen met onze smartphone, iedereen maakt fotos. Het maken hiervan was nog nooit zo makkelijk als nu: een druk op de knop en de foto is genomen. Is de foto niet goed? Dan nemen we er snel nog een, en nog een, en nog een Voordat we het weten staat onze galerij vol met fotos die ongeveer hetzelfde zijn en wordt het onmogelijk om er eentje te kiezen. Een paar simpele stappen kunnen helpen om mooie fotos te maken.

5 tips voor mooiere fotos

  1. Bedenk wat je wilt fotograferen: Als je van te voren bedenkt wat er gaat gebeuren en wat je op de foto zou willen zetten, fotografeer je veel gerichter. De kans op een foto die voldoet aan je verwachtingen is dus veel groter!
  2. Kijk goed wat je op de foto zet: Goed kijken is het halve werk en dat geldt zeker ook bij fotografie. Door niet zomaar een foto te nemen, maar eerst goed te kijken neem je veel bewuster een foto.
  3. Wacht op de spontane momenten: Lach eens even leuk naar de camera! Er is natuurlijk niets mis met fotos die wat minder spontaan zijn, maar het is vaak wel veel leuker om een foto te maken wanneer deze spontaan is. Let dus goed op een maak een foto op spontane momenten!
  4. Gebruik het gouden uurtje: Het uur voordat de zon ondergaat wordt ook wel het gouden uurtje genoemd. Het licht is op deze momenten het mooist en hierdoor wordt ook je foto meteen veel mooier.
  5. Vergeet niet zelf te genieten: Fotos zijn leuk voor later, maar vergeet niet ook te genieten op het moment zelf! Voor je het weet is het moment voorbij en heb je het gemist doordat je de hele tijd door een lens keek.
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?