een wanddecoratie om zelf te maken
22 maart 2015 

een wanddecoratie om zelf te maken

Edelkoort voorspelde in 2011 dat er een tsunami van textiel zou komen. Ze vertelde dat de consument eerst wat zou aarzelen, maar daarna massaal zou kiezen voor dit (destijds bijna uitstervende) materiaal. En, kijk nu eens om je heen je komt veel ambachten met textiel tegen. Mensen zijn weer aan het breien, haken, macrameen, naaien, vlechten en knopen. Handgemaakte producten zijn het antwoord op de vraag naar duurzame en persoonlijke producten met een eigen verhaal.

Je kunt met allerlei technieken iets maken, je kunt wol breien, haken, naaien, knopen of ermee weven. Er zijn duizenden mogelijkheden. Gelukkig is het niet zo moeilijk meer om iets zelf te maken, want je kunt veel genoeg vinden om mee te werken.

Op Pinterest en andere blogs zie ik veel inspiratie langskomen. Je ziet langzaam een verschuiving van breien en haken naar macram en weven. Met deze twee technieken kun je mooie wanddecoraties maken. Ben je nieuwsgierig, google dan eens op de woorden ‘woven wall hanging’. Als je dan naar de afbeeldingen kijkt, komen er veel goede ideen langs.

Toen ik deze week een mooie tak vond en een bolletje wol in mijn mandje zag liggen, kwam ik op het idee om zelf een eenvoudige wandkleed te maken met vlechten, knopen, pompommetjes en kwastjes. Dit idee is echt niet moeilijk om te maken, dus misschien krijg jij hier ook een goed idee van!

Wat heb je nodig:

een mooie tak uit de tuin

bolletjes wol

pompom-makers

schaar, naald en kralen

Zo maak je het

1. Leg alles klaar.

2. Maak lange draden en zorg dat ze niet door de war raken.

3. Bevestig de draden met een opzetlus aan de stok (zie foto)

4. Maak een losse vlecht en bevestig deze als ophanging aan de tak.

5. Maak een paar pompoms en kwastjes en hang ze aan je wandkleed op.

6. Laat de lange draden hangen of knip ze in een mooie model.

kwastjes

Ik ben tevreden met mijn wandkleed, ze hangt er mooi bij!

wandkleedje

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?