Een thriller als tussendoortje
17 december 2014 

Een thriller als tussendoortje

Het leven lacht het gezin toe, maar dan verongelukt Mark met zijn motor. Alleen blijkt het geen ongeluk geweest te zijn. Zodra Blum ontdekt waarom hij dood moest, verandert ze in de godin van de wraak. Koste wat kost wil ze de onderste steen boven krijgen en de zaak waaraan Mark werkte oplossen.

De Wraakgodin van Bernhard Aichner is een aanrader voor iedereen die van snelle, bloederige thrillers houdt. Blum is begrafenisondernemer en maakt hier in haar wraakacties gebruik van. Aichner schuwt het gedetailleerde schrijven niet, waardoor een sterke maag af en toe nuttig kan zijn.

De start van het boek is veelbelovend. Je wordt direct het verhaal ingezogen en door de vlotte schrijfstijl houdt het je aandacht vast. Zodra Blum begint met wreken van de dood van haar man, moet je kunnen negeren dat alles wel heel gemakkelijk gaat. Ze vindt bij wijze van toeval steeds de juiste persoon en kan zich ze redelijk zonder gevolgen wreken. Als je daar doorheen kunt kijken, is het prima leesvoer. Een tussendoortje die zonder al te veel nadenken wegleest en weinig diepgang heeft.

______________________

Wraakgodin van Bernhard Aichner, 19,99, uitgeverij Ambo Anthos. Het boek is verkrijgbaar bij je plaatselijke boekhandel of online boekwinkel.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?