Een spiegelreflexcamera, wat kan je er mee?
25 mei 2017 

Een spiegelreflexcamera, wat kan je er mee?

Waarom zou je een spiegelreflexcamera kopen?

Natuurlijk kun je ook mooie foto’s maken met je telefoon, deze zijn dan ook steeds meer afgestemd op het leveren van mooie beelden. Toch is dit niets in vergelijking tot de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera. Want als je een mooie reis gaat maken, een belangrijke mijlpaal wilt vastleggen of een leuke shoot wilt doen, dan is zo’n camera echt een aanwinst. Wij geven je 5 goede redenen van de meerwaarde van een spiegelreflex.

1. Persoonlijke instellingen

Met een spiegelreflexcamera kun je de instellingen helemaal aanpassen naar jouw eigen wensen. Stel de camera af op jouw persoonlijke voorkeur of bij de sfeer die bij de shoot past. Praktisch alles is mogelijk om naar keuze in te stellen dus de keuze is all yours.

2. Verschillende lenzen

Je kunt eindeloos variren met verschillende lenzen, die elk kun eigen specialiteit hebben. Zo heb je macrolenzen waarmee mee mooie detailfoto’s kunt maken (denk hierbij aan planten, insecten), groothoeklenzen (voor landschappen of inrichtingen), telelenzen (om dingen ver weg, dichtbij te halen), portretlenzen, fisheyelenzen etc.

3. Scherpte diepte, lichtbalans en snelheid

Met een spiegelreflexcamera kun je alle variabelen zelf instellen. Zo kun je het lichtbalans afstellen, de snelheid waarmee de foto genomen wordt (handig voor sportfotografie) en ook de scherpte diepte. Dus wil je dat de voorgrond helemaal scherp wordt en de achterkant wazig, geen probleem. Of andersom. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt.

scherpte-diepte-foto

4. Achteraf bewerken

Als je de foto’s op .raw fotografeert, dan zou je ze achteraf nog helemaal kunnen bewerken in Photoshop. Natuurlijk moet je hier wel een beetje handig mee zijn, maar als je van fotograferen houdt is dit super leuk om te doen. Hiermee kun je de foto een echte final touch geven.

5. Hoge kwaliteit foto’s

En last but not least, de foto’s die de camera afleveren zijn van zeer hoge kwaliteit. Hoe beter je lens is, hoe groter je de foto kunt uitvergroten zonder dat deze kwaliteit verliest of onscherp wordt. Top!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?