Een puist op die belangrijke dag; dit kun je doen!
01 maart 2020 

Een puist op die belangrijke dag; dit kun je doen!

Huidverzorging is cruciaal. Wat is nodig om puistjes te voorkomen? Hierin speelt voedsel ook een belangrijk component. Benieuwd hoe je puistjes kunt tegengaan? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet.

Hoe ontstaan puistjes?

Allereerst; een puistje duikt niet ineens uit het niets op. De beste tip voor het voorkomen van onzuiverheden is dan ook een goede verzorging met producten die bij je passen en misschien wel nog belangrijker: Voeding! Suiker, vakensvlees, zuivel, alcohol, het kunnen allemaal triggers zijn voor een onzuivere huid. Maar daar is het nu te laat voor, meneer puist heeft zich namelijk al genesteld op je huid. What to do?

1. Salicylzuur

Dit goedje is je redder in nood als het gaat om puistjes. Het reinigt tot diep in de porie. Breng dit het liefste voor het slapen aan zodat de huid de tijd heeft om te herstellen.

2. Camouflage

Wegwerken die handel! Wel is het belangrijk om te weten hoe. Een puistje is een mini ontsteking in je huid, ontstekingen bevatten warmte. Niet gek dus dat je jouw laagje concealer vaak na een uurtje alweer moet bijwerken. De make-up smelt er namelijk af. Breng voor het beste resultaat een laagje concealer aan met daarover heen een laagje poeder. De poeder zet de make-up ‘vast’ en dat zorgt voor een langere dekking.

3. Glimlach

De mooiste make-up is je eigen glimlach! Dus breng de dag door met een lach en jij zit helemaal goed!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?