Een plussizeblogger met een missie
07 september 2016 

Een plussizeblogger met een missie

Hoi, ik ben Margo en ik ben plussizeblogger. (Jullie: Hoi Margo!). Het is bijna een jaar geleden dat ik mijn eerste outfitpost plaatste op mijn blog. Hoe is het zo gekomen, vroeg ik mezelf af. Ik heb niet een heel fashionable verleden, en accepteren dat ik geen maatje 36 heb heb ik ook jaren niet gekund. Ik hield niet echt van mijn lijf. Maar ik berustte erin dat het nou eenmaal zo was. Na talloze diten met enorme jojo-effecten had ik het op even een tijdje laten liggen.

Toch wilde ik op een gegeven moment gezonder worden. Ik ging sporten met een personal trainer en ging weer op mijn voeding letten. Maar ditmaal op een normale manier. Na een vakantie in Vietnam wilde ik mijn tailor-made winterjas op de foto zetten om op de blog te laten zien. Ik durfde meer, voelde me zelfverzekerder en dat ik daar alle recht toe had, werd bevestigd door alle enthousiaste reacties.

Een vriendin die ik nog kende van het HBO – zij is al jaren fashionblogger met een enorme schare volgers op Instagram – vertelde me dat ik dit vaker moest doen. Zij wilde wel helpen. En zo geschiedde. Langzamerhand verschenen er meer plussize outfits op mijn blog ik kreeg ook altijd veel reacties hierop. Nog steeds, trouwens. Altijd hele leuke reacties ook. Dit motiveerde me om meer outfits te posten maar dit motiveerde me ook om me beter in mn eigen vel te voelen.

Ik voel me dus ook beter en hoewel ik nog steeds graag gezonder wil worden – gezondheid boven alles – heb ik ook een ander belangrijk (goed) gevoel gekregen. Ik heb namelijk een missie! Ik wil graag alle vrouwen zich goed in hun eigen vel laten voelen. Ik doe dit onder andere al door ze te showen wat ze kunnen dragen, en ik benadruk regelmatig dat het niet uitmaakt wat je draagt, als je je er maar goed in voelt. Dit straal je dan gelijk uit en een zelfverzekerde uitstraling is de basis van een goede outfit.

Ben je aan het afvallen of probeer je juist aan te komen (dat kan natuurlijk ook!), dan kan dit een lange en frustrerende reis zijn. Is het eindpunt nog lang niet in zicht? Ik herken het gevoel. Toch wil ik je motiveren om van jezelf te houden tijdens deze reis. Waarom pas van jezelf houden als je een bepaald doel hebt bereikt? Ook dit is onderdeel van mijn missie: love yourself. Echt. Doe het.

Elke eerste woensdag van de maand kunnen jullie van mij een post verwachten! En hij gaat niet altijd zo diep en serieus zijn als vandaag hoor!

Tot volgende maand 🙂

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?