Een jaar vol successen!

Jacqueline verloor vorig jaar mei haar baan. Ze had maar liefst 24 jaar voor dezelfde organisatie gewerkt, dus toen zij er als n van 10 werknemers bij de reorganisatie uitvloog, was dat even slikken. Kon zij op haar 49ste nog wel ander werk vinden? Ze had geen idee. Ook niet wat voor werk dat dan moest zijn. Ze besloot daarom eerst maar eens gewoon van de zomer te gaan genieten. Lekker fietsen, leuke wandelingen maken en meer van dat soort dingen waar ze voorheen te weinig tijd voor had.

Stemmetje

Toch genoot ze er minder van dat ze had gewild want steeds was er dat stemmetje in haar hoofd dat ze eerst aan de slag moest met werk zoeken voordat ze kon gaan lanterfanten. Dus ging Jacqueline aan de slag; vacatures zoeken, solliciteren, maar ze kwam niet verder. Niet en keer werd ze uitgenodigd voor gesprek. Moedeloos werd ze ervan. Op advies van anderen ging ze netwerkgesprekken voeren, maar ook daar rolde niet direct een nieuwe baan uit.

Tegenslag

In september werd haar vader ook nog ziek. Dus de loopbaanplannen gingen de koelkast in en 4 keer per week met de trein naar haar ouderlijk huis, zon 80 km verderop. Toen ze in de kerstvakantie een dag met een vriendin op stap was, verzuchtte Jacqueline dat ze blij was dat 2016 bijna om was. Wat een rotjaar. Niks was er uit haar handen gekomen en nog steeds geen zicht op een andere baan. Haar vriendin reageerde verbaasd. Hoezo een rotjaar? Natuurlijk; het ontslag was niet leuk, maar wilde ze eigenlijk al niet heel lang iets anders maar durfde ze de stap nooit te wagen? En was het niet bijzonder dat juist nu ze tijdelijk geen werk meer had, alle tijd en energie had om voor haar vader te kunnen zorgen?

Andere kijk

Zo had Jacqueline het nog niet bekeken. Mooie gesprekken had ze inderdaad met haar vader gevoerd, iets wat er al jaren niet meer van kwam. Haar sollicitatiebrieven waren geen succes geweest maar daarmee was het haar wel duidelijk geworden dat dat voor haar niet de manier was om aan ander werk te komen. De netwerkgesprekken hadden weliswaar nog geen nieuw werk opgeleverd maar wel meer duidelijkheid over de richting die ze op wilde. Eigenlijk dus al met al toch nog niet zon slecht jaar.

En jij?

Zie je ook vooral wat nog niet gelukt is of wat er niet goed gegaan is? Dan heb ik een tip voor jou voor dit nieuwe jaar. Koop een mooi opschrijfboekje en schrijf elke dag een succes op. Mag een groot maar ook een heel klein succes zijn. Wat ging goed, waar ben je tevreden over, waar ben blij mee? Lees aan het eind van elke maand terug wat je opgeschreven hebt en je zult zien dat je aan het einde van het jaar een enorme lijst hebt met dingen waar je trots op kunt zijn.

Ik wens je een heel mooi jaar toe met veel grote en kleine successen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?