Een jaar offline

Vergis je niet, Bram was een enorme internetfreak. Uren en dagen kon hij kwijt zijn aan zijn online leven. En juist die verslaving brengt hem tot deze radicale beslissing.

Bram van Montfoort was nog student Journalistiek toen hij zichzelf deze uitdaging oplegde. Kun je je voorstellen dat je een studie moet volgen en daarbij Google niet ter beschikking hebt? Google is ten slotte je grootste vriend.

Toen Van Montfoort zijn beslissing nam, had hij nauwelijks over de gevolgen nagedacht. Gedurende zijn jaar offline liep hij tegen dingen aan waar hij van te voren niet eens bij stilgestaan had. Want internet gebruik je ongemerkt vaker dan je denkt.

Voor zijn studieresultaten leverde het in elk geval geen problemen op. Omdat hij geen uren meer op allerlei fora en social media spendeerde had hij veel tijd over om te studeren. Daarnaast zat hij in de bibliotheek voor zijn informatie. En hij sprak met experts over bepaalde onderwerpen. Hierdoor kreeg hij hele andere invalshoeken voor zijn artikelen, daar scoorde hij hoge punten mee.

Uiteraard was er meer dan alleen zijn studie. Zijn beste vriend vertrok voor lange tijd naar Columbia en wilde toch graag in contact blijven. Zijn sociale leven verliep heel anders dan voorheen, hij liep zelfs soms een feestje mis. En zo kwam hij meer tegen. Dingen die heel normaal zijn, totdat je ineens geen beschikking meer over internet hebt.

Leuk boek over de ervaringen van Bram zonder internet. Het is heel toegankelijk geschreven en daardoor geschikt voor een breed publiek. Het is de idiote gedachte om een jaar lang zonder internet te leven die je nieuwsgierig maakt, maar of iedereen het ook werkelijk helemaal uitleest? Na een paar maanden verslag weet je het wel en is het nog weinig verrassend.

Bram van Montfoort heeft de kans laten liggen om het zo te schrijven dat je jezelf blijft afvragen of hij het jaar offline vol zal houden.

www.uitgeverijmoon.nl

Een jaar offline, Bram van Montfoort, uitgeverij Moon.

www.uitgeverijmoon.nl

Het boek kan je hier hier bestellen.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?