Een fauteuil als eyecatcher in je woonkamer
29 juni 2019 

Een fauteuil als eyecatcher in je woonkamer

Fauteuil combineren met de rest van je interieur

In bijna elk interieur past een fauteuil. Heb je een bank, maar mis je een extra zitplaats? Heb je een leeg hoekje met een boekenkast, waar je heerlijk met een boek op schoot je rustig terug wilt trekken? Het voordeel aan de fauteuil is dat het een flexibel meubelstuk is dat niet teveel ruimte in beslag neemt en daardoor op verschillende manieren neergezet kan worden in de woonkamer. Het voordeel is dat je hem makkelijk kunt verschuiven en ook op langer termijn nieuwe hoekjes kunt maken in je woonkamer. Eerder schreven wij handige tips over geld besparen op je inrichting.

De voordelen van een fauteuil

Twijfel je nog een beetje? Naast dat het interieur design oog ook wat wilt, heeft de fauteuil ook zo zijn praktische voordelen! Zoals eerder gezegd krijgt je woonkamer een (relaxte) extra zit plek en neem het weinig ruimte in beslag. Daarnaast hebben de stoelen zelf ook zo hun eigen functies. Bijvoorbeeld een sta-op functie, een draaifunctie of een erg rustgevende ligfunctie. Zon relaxfauteuil wilt iedereen wel voor een avondje Netflixen, toch? En zon draaifauteuil kan ook erg van pas komen om zowel gezellig bij de bank te zitten als een eigen plekje te creren.

Welke woonstijl kies je?

Wil je een fauteuil kopen? Zorg ervoor dat de fauteuil een goede match is met de rest van het interieur. Contrasterende elementen zorgen bijvoorbeeld voor extra spanning in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die niet in de bank terugkomt, maar wel in details zoals woondecoratie of voor een fauteuil die een goede match is met je kleurenschema. Ga voor industrieel met leer om een stoere toevoeging te doen of modern design voor een vernieuwende uitstraling. Op deze manier krijgt je woonkamer een nieuwe uitstraling, zonder raakvlakken te verliezen met andere meubels uit je woonkamer.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?